« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
ATP MADRID

Karlović slabiji od Monfilsa, Francuz pobijedio 6-3, 7-6

Bio je ovo četvrti međusobni susret Karlovića i Monfilsa, a omjer u pobjedama je sada izjednačen na 2-2

Ivo Karlović
Ivo Karlović (Getty Images)
Više o

Ivo Karlović

,

Gael Monfils

,

ATP Madrid

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo velikog ATP turnira u Madridu, bolji od njega je u susretu 1. kola bio deveti nositelj, Francuz Gael Monfils sa 6-3, 7-6 (6) nakon sat i 21 minute igre, piše Hina.

Bio je ovo četvrti međusobni susret Karlovića i Monfilsa, a omjer u pobjedama je sada izjednačen na 2-2.

Protiv 10. igrača svijeta Karlović nije uspio osigurati niti jednu "break-loptu", dok je Monfils u prvome setu dva puta oduzimao servis našem igraču. Do prvoga "breaka" Monfils je stigao već pri rezultatu 1-1 zahvaljujući dvostrukoj servis pogreški i promašenom smešu našeg igrača, a do drugoga u posljednjem gemu prve dionice koju je zaključio u svoju korist za samo pola sata igre.

Jedine dvije "break-lopte" u drugom setu Monfils je imao pri vodstvu od 6-5, što su ujedno bile i meč-lopte, ali Karlović se odličnim servisima izvukao iz neugodne situacije, te osigurao "tie-break".

U odlučujućoj igri Karlović je poveo sa 6-4 i imao set-loptu sa servisom. No, u toj situaciji nije uspio pogoditi prvi servis, a nakon izmjene udaraca i Karlovićeva izlaska na mrežu Monfils je uspio "passingom" osvojiti poen. Francuz je osvojio sljedeća dva poena na svoj servis, a potom i realizirao ukupno treću meč-loptu ponovno probivši Karlovića na mreži.

02.05.2011. 17:25:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh