« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TENISKI DAN

Karlović pobijedio Sidorenka, u četvrtfinalu igra protiv Čilića

Marin je u odličnoj formi, nadam se da ćemo odigrati dobar meč, najavio je Karlović hrvatski dvoboj na Zagreb Indoorsu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Marin Čilić

,

Ivo Karlović

,

PBZ Zagreb Indoors

,

Alexandre Sidorenko

Ivo Karlović na 'svoj je način' izborio plasman u četvrtfinale zagrebačkog ATP turnira. U dva tie-breaka pobijedio je Francuza rođenog u ruskom Sankt Peterburgu, Alexandrea Sidorenka.

''Bolje ikako nego nikako'', duhovito je prokomentirao Karlović činjenicu da je 21-godišnjeg Sidorenka, 187. tenisača sa svjetske rang ljestvice, pobijedio u svom stilu.

Svakako je mogao i lakše i brže, budući da je u meču imao devet break prilika, a Sidorenko niti jednu. No, ''div sa Šalate'' propustio je čak šest lopti za break već u prvom gemu meča, jednu u drugom gemu drugog seta, a nešto kasnije još dvije. Na svom početnom udarcu je nudio vrlo malo Sidorenku, zabio je ukupno 21 as te osvojio 45 od 50 poena kada je pogodio prvi servis. Opet, u tie-breaku je sve moguće, što se pokazalo i u ovom meču.

U tie-breaku prvog seta je Sidorenko izgubio poen na servisu kod rezultata 4-4, Zagrepčanin je odigrao sjajan forhend na crtu za 6-4, a onda je zabio 12. as za pobjedu sa 7-4. U drugom tie-breaku je bilo još neizvjesnije. Sidorenko je napravio dvostruku servis pogrešku kod rezultata 5-5, ali Karlović nije uspio pronaći prvi servis na meč loptu, a nakon drugog je izgubio poen. Na kraju je ipak slavio sa 10-8, čime je izborio četvrtfinalni dvoboj protiv 1. nositelja i branitelja naslova pobjednika Marina Čilića.

''Marin je u odličnoj formi, nadam se da ćemo odigrati dobar meč'', rekao je Karlović, kojem je ovo bio prvi meč u karijeri protiv Sidorenka. Protiv Čilića također nikada nije odigrao službenu utakmicu. (Totalsport)

ATP Zagreb, 2. kolo:

Čilić (1) - Köllerer 6-2, 6-1

Karlović (7) - Sidorenko 7-6(4), 7-6(8)

Berrer - Jelenić 6-4, 6-3

Petzschner - Becker (6) 1-6, 7-6(4), 7-6(4)

Lacko - Ljubičić (2) 7-6(3), 5-7, 7-6(5)

04.02.2010. 21:31:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh