« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ŽDRIJEB ODLUČIO

Karlović i Lapentti u prvom susretu Davis Cupa

Ivo Karlović i Nicolas Lapentti prvi će na igralište u susretu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa koji će u petak u 14 sati započeti u Varaždinu

(Getty Images)
Više o

Ivo Karlović

,

Davis Cup

Tako je odlučio ždrijeb, točnije ruka varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka koji je izvukao cedulju s imenom Nicolasa Lapenttija i tako odredio raspored igranja za vikend. Nakon njih na igralište će Marin Čilić i Giovanni Lapentti.

"Naš je cilj doći do tri pobjede i to što prije. Ivi ovo neće biti prvi put da igra prvi i to za njega neće biti nikakva novost. Jedino što je važno je osvajanje tri boda, a sasvim je nevažno kojim redoslijedom igranja", prokomentirao je hrvatski izbornik Goran Prpić.

Karlovića u 14 sati čeka najbolji ekvadorski tenisač, svojedobno šesti na ATP listi. Do sada su se sreli samo jednom, u Lyonu prije dvije godine kada je slavio Ekvadorac.

"Ja sam zadovoljan ždrijebom jer sam želio igrati prvi i želja mi se ispunila", rekao je Karlović.

Čilić, ovog tjedna deveti tenisač svijeta, igrat će protiv mlađeg od dvojice braće, Giovannija.

"Bit ću spreman, kad god bude trebalo izaći na igralište. Samo se nadam da Ivo ovaj put neće igrati šest sati, kao prošle godine u Poreču protiv Češke. Obojica smo dobro trenirali i vjerujem da ćemo svježi ući u mečeve u petak", kazao je Čilić. (hina/metro-portal)

Raspored igranja:

PETAK: u 14 sati: Ivo Karlović (29. na ATP listi) - Nicolas Lapentti (94.), slijede Marin Čilić (9.) - Giovanni Lapentti (222.)

SUBOTA: u 14 sati: Ivan Dodig, Antonio Veić - Giovanni Lapentti, Nicolas Lapentti

NEDJELJA: u 14 sati: Marin Čilić - Nicolas Lapentti, slijede Ivo Karlović - Giovanni Lapentti.

04.03.2010. 16:23:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh