« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POJAČANJE

Kanađanin Frank Banham je novi član Medveščaka

Banham je u regularnom dijelu EBEL lige u 44 utakmice upisao 30 golova i 32 asistencije te je tako bio nakorisniji igrač cijelog natjecanja

(Nenad Dugi/Cropix)
Više o

Medveščak

,

EBEL liga

,

Ted Sator

,

damir gojanović

,

Frank Banham

,

Doug Bradley

,

Alan Letang

Klub hokeja na ledu Medveščak je danas obznanio novo veliko igračko pojačanje, a to je Frank Banham, 35-godišnji kanadski napadač koji je donedavno nosio dres Olimpije iz Ljubljane, a potom preselio u švicarski Lausanne.

Banham je u regularnom dijelu EBEL lige u 44 utakmice upisao 30 golova i 32 asistencije te je tako bio nakorisniji igrač cijelog natjecanja.

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović ocijenio je kako je klub, koji je u prvoj sezoni nastupanja u austrijskoj EBEL ligi uspio ući u polufinale playoffa, ostvario ogroman uspjeh te se zahvalio publici na nevjerojatnoj podršci.

"Stvorili smo sjajnu publiku koja će nas podržati i sljedeće sezone, koja je uz nas i koja nas zadužuje da i iduće godine pokušamo napraviti još jedan iskorak u sportskom smislu. Ako je to moguće mi ćemo to pokušati i ostvariti", rekao je Gojanović na završnoj konferenciji za novinare.

Na pitanje o igranju većeg broja hrvatskih igrača u EBEL ligi, Gojanović je kazao kako je ovo jako visoki nivo hokeja, koji većina domaćih igrača nažalost nije mogla igrati, jer su predugo bili u nižem razredu, ali je najavio da će se klub okrenuti dovođenju više igrača hrvatskih korijena iz Sjeverne Amerike. Ocijenio je da će iz Medveščakove škole hokeja trebati vjerojatno pet godina da se napravi veći broj igrača koji će moći igrati u ovoj ligi.

Američki trener Ted Sator koji je na polovici sezone preuzeo klub, istaknuo je kako je vođenje Medveščaka za njega bilo jedinstveno i zabavno iskustvo. Dodao je kako je klub sezonu završio među četiri najbolje momčadi lige, što je i bio cilj.

"Bio je užitak raditi u takvom klubu i takvom okružju. Mislim da su svi impresionirani podrškom, prijateljstvom i otvorenošću Zagreba i Hrvatske", rekao je Sator.

Na pitanje ostaje li i dalje Medveščakov trener, Sator je rekao da se pregovori vode te kako se nada da će uskoro biti uspješno okončati.

Doug Bradley, direktor hokejaških operacija, ocijenio je kako je iznimno zadovoljan s timom i postignutim rezultatom. "Htjeli smo dovesti karakterne igrače, a da smo uspjeli vidjelo se po stilu i načinu na koji su igrali. Uvijek je razočaravajuće kad ne osvojite prvenstvo, ali možemo biti itekako ponosni na ovu grupu igrača koje smo doveli ovdje", rekao je.

Kapetan ekipe Alan Letang, koji je već potpisao novi dvogodišnji ugovor s "Medvjedima" naglasio je kako su se i on i njegova obitelj, kao i cijela momčad, osjećali u Zagrebu kao kod kuće. "Zbog toga s radošću očekujem novu sezonu", kazao je Kanađanin. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 17:34:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh