« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
KOTURAŠKA ...

Kako se Bandić ruga biciklistima

Očito nije bilo zgodno da se poruke neodobravanja nađu pred kamerama medija u trenutku gradonačelnikovog dizanja rampe na početku najnovijeg automobilskog trkališta u gradu ...

Kad Bandić otvara u nedjelju navečer, sve mora biti tip-top
Kad Bandić otvara u nedjelju navečer, sve mora biti tip-top (Sindikat biciklista)
Više o

Zagreb

,

Milan Bandić

,

Sindikat biciklista

,

biciklističke staze

U noći sa subote na nedjelju 20. ožujka nepoznat netko napisao je na novouređenoj Koturaškoj cesti poruku "Pločnici pješacima" i prebrisao dio žutih crta na nogostupima.

Vijest o tome stigla je anonimno e-mailom u nedjelju ujutro, a već istog popodneva pojavila se i nova fotografija koja je primjer nevjerojatne brzine reakcije zagrebačkih prometnjaka: noćna poruka je već bila prebrisana crnom, a biciklističke staze ponovno označene žutom bojom. 

Dakle, Bandićeve su službe na neradni dan, u nedjelju, u manje od 24 sata od nastanka sporne poruke i simboličnog prekida staze pokazale kako brze mogu biti u ispravljanju nedostataka i prekida na biciklističkim stazama. 

Oduševljenje činjenicom da postoje nepoznati istomišljenici spremni na ovakve konkretne akcije nadjačalo je tek čuđenje novootkrivenoj ažurnosti gradskih službi. Međutim, brzina reakcije je postala jasnija kad smo iz medija doznali da je iste večeri, u nedjelju, na rasporedu bilo službeno puštanje u promet Koturaške ulice.

Očito nije bilo zgodno da se poruke neodobravanja nađu pred kamerama medija u trenutku gradonačelnikovog dizanja rampe na početku najnovijeg automobilskog trkališta u gradu.

Valja ponoviti: u manje od 24 sata izbrisan je simbolični prekid biciklističke staze na novouređenoj Koturaškoj, dok se prijave o stotinama besmislenih prekida na ulicama poput Avenija grada Vukovara ili Dubrovnika godinama drži u ladicama. 

Ruganje pješacima i biciklistima grada Zagreba još teže pada ako znamo da u istim ladicama u gradskom uredu za promet gotovo cijelo desetljeće stoje gotovi izvedbeni projekti označavanja cjelovitih, širokih, dvosmjernih biciklističkih staza uz obje navedene avenije. (Da, sadašnji fragmenti jednosmjernih staza duž tih avenija mogli su, da su postojeći nacrti realizirani, izgledati nešto nalik stazama u linku niže.)

Stotine drugih prekida poput ovoga koji je saniran za manje od 24 sata Sindikat biciklista je prijavio u proteklih 5 godina na nizu gradskih ulica. Žalosno je zbrojiti da popravljeno nije ništa ili gotovo ništa, ali kad se gradonačelnik trebao pohvaliti otvaranjem novog kilometra nove nepotrebne staze, umjetni prekid je hitno saniran.

Cijelu reakciju Sindikata biciklista pročitajte OVDJE.

22.03.2016. 16:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh