« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
VELIKE AMBICIJE

Južna Afrika kandidirat će se za organizaciju Olimpijskih igara?

Južnoafrički predsjednik Jacob Zuma kaže da njegova zemlja već ima potrebnu infrastrukturu za organizaciju OI 2020. godine

Jacob Zuma OI 2020.
Jacob Zuma OI 2020. (Getty Images)
Više o

Jacob Zuma

,

Južna Afrika

,

Južnoafrička Republika

,

OI 2020.

,

Olimpijske igre 2020.

Predsjednik Južnoafričke Republike Jacob Zuma ima velike ambicije. Tako je najavio mogućnost da se njegova zemlja nakon organizacije Svjetskog prvenstva u nogometu kandidira i za organizaciju Olimpijskih igara 2020. godine.

"Ne vidim razlog zašto ne bi mogli organizirati i Olimpijske igre. Domaćinstvom SP-a pokazali smo svijetu da smo sposobni organizirati najveće sportske manifestacije," kazao je Zuma.

>> 5 stvari koje niste znali o Južnoafričkoj Republici

Južnoafrički predsjednik je istaknuo kako Južna Afrika ima potencijal, ali i potrebnu infrastrukturu za organizaciju OI.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge je naglasio kako će o mogućoj kandidaturi Južne Afrike razgovarati sa Zumom 11. srpnja kada je na rasporedu finale SP-a. Rogge vidi priliku da se JA kandidira za OI 2020. godine za koje su kandidaturu istaknuli Rim, Madrid i Tokio, a kandidature najavili Dubai, Turska i Maroko. (hina/metro-portal)

02.07.2010. 21:41:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh