« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
10:9

Jug se pobjedom nad Mladosti plasirao u finale Jadranske lige

Vaterpolisti Juga CO će se za obranu naslova boriti s Jadranom iz Herceg Novog koji je pobijedio Primorca iz Kotora

(Admir Buljubašić/Cropix)
Više o

Jug CO

,

Mladost

,

Camille Vital

Vaterpolisti Juga CO plasirali su se u finale regionalne Jadranske lige, oni su u prvom polufinalnom susretu završnog turnira na svom plivalištu svladali Mladost sa 10-9 (2-3, 3-2, 2-3, 3-1). Susret je odigran na bazenu u Gružu, a sudili su pred 1.500 gledatelja Štampalija iz Šibenika i Adžić iz Kotora.

Utakmica s Mladosti je odlučena u posljednjoj četvrtini kada su domaćini golom Sandra Sukna prvi put poveli šest minuta prije kraja. S igračem više izjednačio je Boris Letica, a pobjedonosni pogodak za Dubrovčane postigao je 19 sekundi prije kraja, koristeći prednost igrača više, Paulo Obradović.

Ovom pobjedom Dubrovčani su došli u prigodu obraniti prošlogodišnji naslov najbolje momčadi Jadranske lige.

U finalu će u petak Jug CO igrati protiv Jadrana CKB iz Herceg Novog koji je sa 12-6 bio bolji od Primorca iz Kotora, s kojim će igrati Mladost za treće mjesto.

Utakmica za treće mjesto igra se u 18 sati, a finale u 20 sati.

JUG CO: Vićan, Vranješ 1, Bošković 3 (1), S. Sukno 3 (1), Joković 1, Seman, Marković, I. Sukno, Dobud 1, Bušlje, Drobac, Obradović 1, Šutalo, Nižić.

MLADOST: Brzica, Živković 2, Babić, Letica 2 (1), Petković, Milaković 1, Zubčić, Martinić, Karač, Muslim 3, Hinić, Buljubašić 1, Pavić, Lončar.

PETERCI: Jug CO 2 (2), Mladost 1 (1).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug CO 8 (5), Mladost 7 (4).

(hina/metro-portal)

06.05.2010. 20:35:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh