« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NAKON PRODUŽETAKA

Jug nadigrao Mladost i osvojio Kup Hrvatske

Vaterpolisti Juga na Višnjiku su rezultatom 12:11 protiv Mladosti po deseti put osvojili hrvatski Kup

(Vladimir Ivanov/Cropix)
Više o

vaterpolo

,

Mladost

,

Kup Hrvatske

,

Jug

U finalnom susretu Kupa Hrvatske vaterpolisti dubrovačkog Juga pobijedili su zagrebačku Mladost nakon produžetaka sa 12:11 (2:4, 4:3, 0:1, 4:2 - 2:1) i osvojili Kup Hrvatske.

Susret je odigran na bazenu u Višnjiku, a sudili su pred 600 gledatelja Periš iz Splita i Štampalija iz Šibenika.

Vaterpolisti Juga po deseti put su osvojili hrvatski Kup, a do njega su došli nakon produžetaka i uzbudljive završnice u kojoj Mladost nije znala "uzeti pobjedu". Naime, odabranici Emila Nikolića vodili su od starta utakmice predvođeni sjajnim centrom Hiniće i preciznim Karačem i Muslinom, a siguran je na golu bio reprezentativni golman Josip Pavić koji je sakupio 15 obrana.

U posljednjoj četvrtini kod vodstva Mladosti 10:8 "žapci" u dva navrata ne koriste igrača više, a Dubrovčani golovima Boškovića i Jokovića Dubrovčani dolaze do produžetaka.

Prvi produžetak dobivaju Zagrepčani golom Krešimira Zupčića , a u zadnje tri minute Jug, koji je tada igrao bez prvog centra Nikše Dobuda, zaigrao je riskantno i preko mladog Semena 48 sekundi prije kraja izjednačuje na 11:11. Mladost je potom zatražila minutu odmora, ali nije uspjela uputiti ozbiljan udarac na gol Vićana, da bi Jug šest sekundi prije kraja golom Sanda Sukna sa sedam metara stigao do pobjede.

Uz Sukna najzaslužniji za pobjedu je svakako vratar Fran Vićan sa 16 obrana, te reprezentativci Bošković i Bušlje, a da pobjeda Juga i nije slučajnost govori i podatak da je ovo bila njihova sedma pobjeda u osam finalnih susreta, dok je Mladosti pripala samo jedna.

JUG: Vićan, Vranješ 1, Bošković 3 (1), S. Sukno 2, Joković 1, Seman 1, Marković, Bušlje 3, I. Sukno, Dobud 1, Drobac, Obradović, Nižić, Šutalo

MLADOST: Brzica, Živković, Babić, Letica, Petković, Milaković, Zubčić 1, Martinić, Karač 3 (1), Muslim 3, Hinić 3, Buljubašić 1, Pavić, Lončar.

PETERCI: Jug 2 (1), Mladost 1 (1)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug - 17/6, Mladost - 11/7.

(hina/metro-portal)

20.12.2009. 21:45:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh