« Televizija
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
POGLEDAJTE

Jim Parsons je narator serije na Discovery Channelu

Otkrijte što se događa unutar Zgrade 10 Nacionalnog instituta za zdravlje u SAD-u, od nedjelje 27. kolovoza u 21:00 - redatelj je John Hoffman, dobitnik nagrade Emmy®

Popularni Sheldon je narator sjajne serije
Popularni Sheldon je narator sjajne serije (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

Jim Parsons

,

Bolnica za klinička istraživanja

Nedaleko glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država, unutar kampusa Nacionalnog instituta za zdravlje, nalazi se Zgrada 10: najveća bolnica na svijetu posvećena isključivo kliničkim istraživanjima. Unutar njezinih zidova, najbriljantniji znanstvenici SAD-a provode revolucionarna medicinska istraživanja i testiranja novih tretmana na ljudima.

Uz do sada neviđeni pristup u Zgradu 10, serija Bolnica za klinička istraživanja po prvi puta otkriva na koji način medicinska otkrića iz najnaprednijih laboratorija za istraživanje dolaze u ruke medicinskih stručnjaka širom svijeta. Serija istražuje živote liječnika, znanstvenika i pacijenata koji zajedno ostvaruju napredak u ovom najsuvremenijem ispitnom području. Narator serije je glumac Jim Parsons, našoj publici najpoznatiji kao Sheldon iz serije "Teorija velikog praska" (dobitnik nagrada Emmy®, Golden Globe® i Critics Choice®), a redatelj John Hoffman, dobitnik nagrade Emmy. Serija ima tri dijela, a s prikazivanjem počinje 27. kolovoza u 21:00 na Discovery Channelu.

Tretmani koji se testiraju potpuno su novi i njihovi su ishodi nepoznati, pa doktori koji vode Bolnicu za klinička istraživanja u Zgradi 10 mogu raditi samo s pacijentima koji su iscrpili sve druge opcije koje im redovne medicinske ustanove mogu ponuditi. Ovdje se radi jedinstvenom partnerstvu između liječnika i pacijenata, kojim se pokušava izvojevati pobjeda života nad smrću. Svaki hrabri volonter koji prvi među ljudima sudjeluje u istraživanjima automatski postaje dio medicinske povijesti. Prethodna ispitivanja u zgradi dovela su do razvoja suvremenih kemoterapijskih tretmana, prvih tretmana za HIV/AIDS kao i prve uspješne genske terapije.

Serija Bolnica za klinička istraživanja po prvi put otvara vrata Zgrade 10 i prati pacijente tijekom čitavog procesa koji prolaze. Ova jedinstvena dokumentarna serija je rezultat gotovo dvadeset godina duge Hoffmanove karijere u snimanju filmova i suradnje s Nacionalnim institutom za zdravlje na projektima kao što su Alzheimer's Project i The Weight of the Nation.

Jim Parsons je izjavio: "Znam da će svatko tko pogleda seriju Bolnica za klinička istraživanja osjetiti istu razinu ponosa koju sam i ja osjetio kada sam otkrio ovu nevjerojatnu instituciju. Nadam se da će gledatelji osjećati zahvalnost i strahopoštovanje, koje sam i ja osjetio dok sam učio o ljudima koji su hrabro stavili svoje živote u ruke znanstvenicima i liječnicima kako bi zajedno pronašli lijekove koji će svima nama omogućiti duži i kvalitetniji život. Ovo je doista priča o tome kako mi kao ljudska bića, funkcioniramo kako na elementarnoj tako i na mnogo dubljoj razini.

"Zbog same prirode Bolnice za klinička istraživanja, većina pacijenata koji uđu u Zgradu 10 kako bi se prijavili su nevjerojatno jedinstveni: sve redovne medicinske ustanove na svijetu nisu im uspjele pomoći", kaže Hoffman. "Ono što je bilo najdojmljivije u Zgradi 10 je mogućnost da promatramo kako su se liječnici i pacijenti oslanjali jedni na druge u istinskom partnerstvu za unapređenje medicine".

"Samo u zadnjih 60 godina Nacionalni institut za zdravlje je došao do značajnih medicinskih otkrića. Od prve uporabe kemoterapije u liječenju raka, do razvoja tehnike kako očuvati krv čistom i sigurnom od virusa", rekao je ravnatelj Nacionalnog instituta za zdravlje Dr. Sc. Francis S. Collins. "Za milijune pacijenata širom svijeta Nacionalni institut za zdravlje poznat je kao Nacionalni institut nade".

"Zgrada 10 Nacionalnog instituta za zdravlje u SAD-u, generacijama ljudi je pružila nadu kad im je bila najpotrebnija", komentira Rich Ross, predsjednik grupe  Discovery Channel, Animal Planet, Science Channel i Velocity. "Ponosni smo što je Nacionalni institut za zdravlje pozvao Discovery i otvorio vrata u svijet hrabrih muškaraca i žena koji rade ruku pod ruku sa svojim liječnicima i tehnolozima kako bi pronašli lijekove za brojne bolesti."

Od leukemije, bolesti srpastih stanica do najrjeđih bolesti na planetu, Bolnica za klinička istraživanja obuhvaća priče liječnika, istraživača, osoblja te najvažnije - pacijenata i njihovih obitelji u ovom izvanrednom objektu gdje se svi zajedno kreću putem u nepoznato.

26.08.2017. 12:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh