« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
DISCOVERY

Jedan dan u Auschwitzu na Dan sjećanja na Holokaust

JEDAN DAN U AUSCHWITZU prati priču Kitty Hart-Moxon, ženu poljsko-engleskog pod­rijetla koja je preživjela Holokaust

Kitty Hart-Moxon preživjela je Auschwitz
Kitty Hart-Moxon preživjela je Auschwitz (Discovery Channel)

U čast Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust koji se obilježava 27. si­ječnja, Discovery Channel će u nedjelju 25. siječnja u 20 sati emitirati doku­mentarni film JEDAN DAN U AUSCHWITZU premijerno u 220 zemalja svijeta. Film prati povratak Kitty Hart-Moxon u Auschwitz-Birkenau 70 godina nakon njenog oslobođenja, a realiziran je u suradnji sa zakladom USC Shoah, koju je utemeljio Steven Spielberg. 

Uz komemoraciju 70 godina od oslobođenja logora Auschwitz-Birkenau, JEDAN DAN U AUSCHWITZU prati priču Kitty Hart-Moxon, ženu poljsko-engleskog pod­rijetla koja je preživjela Holokaust. Imala je samo 16 godina kada je, zajedno s majkom bila otpremljena u zloglasni nacistički koncentracijski logor. Kitty i nje­na majka su čudom preživjele 2 godine na mjestu gdje je, zbog gladi, žeđi, bo­lesti i teškog rada, prosječni životni vijek bio manji od tri mjeseca. Sada 89-ogodišnja Hart-Moxon kreće na emotivno putovanje nazad u svoj bivši zatvor s dvjema studenticama Natalijom i Lidijom, koje sada imaju isto godina kao što je ona imala kada je bila poslana u logor, kako bi s njima podijelila svoje doživ­ljaje. Kao njihova mentorica Hart-Moxon pokazuje da je čak i u najtežim uvjeti­ma moguće ići dalje, korak po korak.

"JEDAN DAN U AUSCHWITZU nam iz prve ruke daje važnu povijesnu lekciju, koja je nužna za buduće generacije, jer se svakim danom gubi sve više svjedo­ka", kazao je David Zaslav, predsjednik Discovery Communicationsa. "Čast nam je podijeliti Kittyinu priču o nadahnuću, hrabrosti i nadi. Velika čast nam je su­rađivati s Stevenom Spielbergom i njegovom zakladom USC Shoah u prikaziva­nju ovog filma svjetskoj publici".

Zaslav predsjeda odborom Auschwitz: The Past is Present, svjetskim komunika­cijskim i obrazovnim program koji će podržavati službene aktivnosti povodom 70. obljetnice oslobođenja nacističkog koncentracijskog logora.

20.01.2015. 13:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh