« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
AKO MOŽE SDP...

Jadranka Kosor raspustila zagrebački ogranak HDZ-a

POGLEDAJTE VIDEO: Prema izjavama Gordana Jandrokovića ovakav je potez napravljen kako bi HDZ u Zagrebu postao najjači

(Sandra Šimunović/CROPIX/Infopunkt)
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

Gordan Jandroković

,

Jasen Mesić

Jadranka Kosor raspustila je zagrebački HDZ. Medijske špekulacije uglavnom se vrte oko preptostavke se na ovaj način pokušava riješiti 'sanaderovaca' iz zagrebačkog ogranka, naročito kako bi se Mariu Zuboviću (bliskom prijatelju Ive Sanadera) spriječila mogućnost ponovnog upisa u stranku, ali i kako bi se ojačala sveukupna infrastruktura.

Ni konferencija za novinare nije pružila previše informacija:

"Zagrebački ogranak HDZ-a vodit će posebno povjerenstvo na čelu s Jandrokovićem, a riječ je o privremenom rješenju. U povjerenstvu bit će i dosadašnji šef te gradske organizacije Jasen Mesić", objasnila je Kosor.

No upravo je Mesić bio dojučerašnji kandidat za gradonačelnika pa po logici od danas više nije glavni čovjek zagrebačkog HDZ-a. Na konferenciji za novinare Kosor je ustvrdila kako je ova odluka uzrokovana skorim unutarstranačkim izborima ali i onima prijevremenima u Zagrebu.  

"Gledajte mi moramo biti spremni i na mogućnost prijevremenih izbora i to zbog očiglednog raskola između Skupštine Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića", rekla je Kosor.

Premijerka je raspuštanje zagrebačkog HDZ-a pokušala opravdati i činjenicom da Mesić nije imao dovoljnu potporu, odnosno dovoljno glasova na lokalnim izborima. Što će biti s ostalim ograncima HDZ-a koji nisu postigli željene rezultate nije još poznato. Inače, zagrebački HDZ djeluje u sklopu koji obuhvaća sedamnaest područnih organizacija u isto toliko gradskih četvrti.

Jandroković je također dao izjave novinarima; prema njegovim riječima kranji cilj raspuštanja stranačke organizacije glavnom gradu je da HDZ postane najjači u Zagrebu. Jasen Mesić je pak komentirajući svoju smjenu rekao kako odluku HDZ ne shvaća "degradacijom" jer je i dalje prisutan u Predsjedništvu stranke.

18.01.2010. 12:23:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh