« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MARIN ČILIĆ:

Izvukao me servis u drugom setu

Za razliku od lani igram puno bolje na tehničkom planu, rekao je naš finalist ATP Zagreb Indoorsa nakon pobjede nad Juergenom Melzerom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Marin Čilić

,

ATP Zagreb

Melzer je jako neugodan igrač i u ovom dvoboju me izvukao servis, pogotovo u drugom setu, kazao je nakon pobjede nad Austraijancem Juergenom Melzerom i plasmana u finale ATP Zagreb Indoorsa najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

Čilić je ubilježio devetu uzastopnu pobjedu u Zagrebu, ali je protiv ljevorukog Austrijanca do nje došao vrlo teško.

"Imao sam puno teških situacija u prvom setu, nije me išao servis i morao sam tražiti drugačija rješenja koja su, srećom, bila uspješna kod njegovih lopti za obrat. U drugom setu sam odmah napravio 'break', a potom je proradio servis, tako da sam iznimno zadovoljan kako sam odradio ovaj meč. On stoji kod mog servisa barem četiri metra od linije, ne omogućava lake poene i zato sam i prije meča znao da me servis može odvesti do pobjede", kazao je Čilić, koji će u finalu igrati s Nijemacem Michaelom Berrerom.

"Svejedno mi je tko će ući u finale, iako sam Petzschnera dobio dvaput i možda bi mi više odgovarao jer je pomalo opušten tip, nonšalantan na terenu. Berrer je u velikoj formi i moram priznati da me iznenadio kako dobro igra u Zagrebu", rekao je Čilić.

Čilića još jedna pobjeda dijeli od obrane naslova pobjednika zagrebačkoga turnira, no već sada smatra da će, u slučaju pobjede, više cijeniti ovogodišnji naslov.

"Prvo, za razliku od lani igram puno bolje na tehničkom planu, udarci su snažniji. Iako ću prvi naslov u Zagrebu pamtiti, ove godine sam imao puno teži ždrijeb jer su dvoboji i protiv Karlovića i protiv Melzera bili izjednačeni i odlučivale su stvarno sitnice", kazao je deseti tenisač svijeta. (hina/metro-portal)

06.02.2010. 22:38:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh