« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
SRETNO MAJSTORE

Ivici uspješno operirano koljeno, prve prognoze optimistične

Ukoliko prvih dana neće biti većih bolova te ukoliko tijek rehabilitacije bude tekao normalno i prema planu, povratak bi mogao uslijediti za mjesec dana

Fotografija vijesti
Više o

Ivica Kostelić

,

Svjetski skijaški kup

,

Ivica Kostelić operacija

Našem najboljem skijašu Ivici Kosteliću danas je uspješno operirano desno koljeno, prenosi Hina. Zahvat je obavljen u bolnici u Baselu, a prema prvim prognozama, Ivica bi se mogao vratiti 10. ožujka u Kranjskoj gori.

Operaciju su obavili prof. dr. Werner Mueller i dr. Claude Mueller, a Kosteliću je odstranjen komadić puknutog medijalnog meniska desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogućavao punu ekstenziju koljena.

Liječnička ekipa iz Basela smatra da je do puknuća meniska došlo prilikom doskoka na spustu u Sočiju, te da je za vrijeme kombinacijskog slaloma uslijed rotacija taj komadić meniska samo otpao.Ohrabrujuća vijest je da je stanje prednjeg križnog ligamenta i hrskavice u desnom Ivičinom koljenu zadovoljavajuće te da se hrskavica oporavlja bolje od očekivanog.

Kostelić će do srijede ostati u Baselu, gdje će napraviti početnu rehabilitaciju, a u četvrtak nastavlja s rehabilitacijom u Daruvarskim toplicama pod nadzorom dr. Božidara Egića.

Ukoliko prvih dana neće biti većih bolova te ukoliko tijek rehabilitacije bude tekao normalno i prema planu, povratak bi mogao uslijediti za mjesec dana.

Kostelić je jutros doputovao u Basel nakon što mu je sinoć u Zagrebu dr. Igor Borić napravio magnetnu rezonancu kojom je utrvrđeno puknuće prednjeg roga i korpusa medijalnog meniska desnog koljena.Bolove u više puta operiranom desnom koljenu Ivica Kostelić je osjetio tijekom slalomske vožnje u nedjeljnoj superkombinaciji u Krasnajoj Poljani, u kojoj je pobijedio i osvojio mali kristalni globus u toj disciplini i povećao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Prvi pregledi u Rusiji upućivali su na nagnječenje zgloba, ali su dodatne pretrage kod dr. Bojanića otkrile pravu dijagnozu zbog koje je Kostelić odmah morao biti podvrgnut još jednoj kirurškoj intervenciji.

Na desnom koljenu Ivice Kostelića razni operativni zahvati obavljeni su 1998., 1999., 2001., 2003., 2004, 2009. i 2011. godine, a većina je napravljena u klinici u Baselu.

13.02.2012. 21:32:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh