« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ljuti tenisači

Ivanišević četvrti na listi najzanimljivijih izljeva gnjeva

Goran Ivanišević ovako visoku poziciju zaslužio je razbijanjem reketa - jedan meč morao je predati jer nakon razbijanja nije imao čime igrati

(Wikipedia)
Više o

Goran Ivanišević

,

Marat Safin

,

Serena Williams

,

Tim Henman

,

najgnjevniji tenisači

,

Mihail Južnij

,

Jeff Tarango

,

Greg Rusedski

,

Ilie Nastase

,

Jimmy Connors

,

John McEnroe

,

Mirror

Engleski Mirror objavio je listu 10 najgnjevnijih tenisača ikad. Na prvome mjestu nalazi se Serena Williams koja je na nedavnom US Openu prijetila linijskoj sutkinji.

Na četvrtome mjestu nalazi se najuspješniji hrvatski igrač svih vremena, Goran Ivanišević.

- Goran Ivanišević je mrmljao u bradu s glavom zabijenom u ručnik nakon što ga je Andre Agassi pobijedio u finalu Wimbledona 1992. Ali veliki Hrvat nije uvijek vrijeđao sebe - katkad se iskaljivao na reketu. U studenome 2000. morao je predati meč 2. kola na Samsung Openu u Brightonu nakon što je razbio sva tri reketa. 'Nemam više s čime igrati', rekao je prije nego što je predao meč - objašnjava Mirror razloge stavljanja našeg tenisača na listu.

Mirrorova lista najzanimljivijih izljeva gnjeva na teniskim terenima izgleda ovako:

1. Serena Williams - zbog vrijeđanja linijske sutkinje u polufinalu ovogodišnjeg US Opena zaslužila je prvo mjesto na top listi. Sutkinji je izrekla ni više ni manje nego: 'Kunem se Bogom da ću uzeti ovu lopticu i nagurati ti je u grlo. Čuješ li me? Kunem se Bogom.'

2. Marat Safin - zbog stalnih razbijanja reketa tijekom karijere ovaj ruski tenisač je na drugome mjestu. Nije se proslavio nekim konkretnim ispadom, nego je cjelokupni dojam koji je ostavljao na terenu vrlo negativan. Glavna osobina njegove igre je zlostavljanje reketa kojih je u jednoj sezoni razbio čak 48.

3. Mihail Južnij - razbio je vlastitu glavu reketom i time zaslužio 3. mjesto.

4. Goran Ivanišević - poznat po bacanju i razbijanju reketa, jednom je čak morao predati meč jer je razbio sve rekete koje je imao.

5. Jeff Tarango - 1995. u Wimbledonu je izjurio s terena zbog neslaganja s odlukama suca. Nazvao ga je najpokvarenijim sucem, a Tarangova supruga ga je i ošamarila kad se vraćao u svlačionicu.

6. Greg Rusedski - zbog bijesnog ispada popraćenog gomilom psovki na Wimbledonu 2003. kad je netko iz publike viknuo "out" umjesto suca zaslužio je šesto mjesto na ljestvici.

7. Tim Henman - Britanac je u Wimbledonu 1995. diskvalificiran u igri parova nakon što je u napadu bijesa napucao lopticu i pogodio skupljačicu.

8. Ilie Nastase - na US Openu 1979. izazvao je kaos i 18-minutni prekid meča jer nije prihvatio jednu sučevu odluku. Ipak, meč se nakon toga nastavio.

9. Jimmy Connors - zbog urlanja na suca na US Openu 1991. i sukoba s Johnom McEnroeom u Chicagu 1982. Mirror ga je smjestio na pretposljednje mjesto.

10. John McEnroe - zasluženo je na listi zbog svađanja sa sucima u gotovo svakom meču. McEnroe je uvijek bio na rubu, tako da je s vremenom postalo čudno ako na nekom meču nije izazvao incident.

 

15.09.2009. 14:42:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh