« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
KONAČNO ZBOGOM

Ivana Brkljačić odlučila prekinuti atletsku karijeru

Posljedice ozljeda zadobivenih tijekom 15-godišnjeg bavljenja atletikom ne dopuštaju joj nastavak sudjelovanja na natjecanjima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/Cropix)
Više o

Ivana Brkljačić

,

prekid karijere

"Nakon dugogodišnje karijere i odanog rada odlučila sam prekinuti profesionalnu karijeru vrhunske sportašice, bacačice kladiva. Iako sam najavila povratak u svjetski atletski vrh i početkom ove godine ponovno počela trenirati, posljedice ozljeda zadobivenih tijekom 15-godišnje karijere ne dopuštaju mi nastavak karijere. Iako se više neću aktivno baviti vrhunskim sportom, ostat ću aktivna u klubu i reprezentaciji, te kao organizatorica sportskih i atletskih natjecanja", navodi se u priopćenju kojeg je Ivana Brkljačić danas poslala Hini.

Brkljačić je posljednji nastup imala 13. rujna 2008. na Svjetskom atletskom finalu u Stuttgartu, a bila je dvostruka svjetska juniorska prvakinja (2000. Santiago de Chile, te 2002. Kingston), te je tri puta sudjelovala na olimpijskim igrama. U Sydneyju 2000. bila je, sa 17. godina, najmlađa finalistica u povjesti OI u bacanju kladiva. Pobijedila je na brojnim međunarodnim mitinzima, a još uvijek je aktualna hrvatska rekorderka sa hicem od 75,08 metara, kojeg je ostvarila u Varšavi 2007. godine.

Ivana Brkljačić je posebnu zahvalu uputila svom prvom treneru Ivanu Ivančiću, koji ju motivirao za bavljenje atletikom, ali riječi zahvale uputila i Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom atletskom savezu, Zagrebačkom športskom savezu, atletskim klubovima Dinamo-Zrinjevac i Mladost, te trenerima Donu Babbitu, Zsoltu Nemethu, Vladimiru Kevi, Tiboru Geczeku i Rolandu Vargi. (hina/metro-portal)

01.06.2010. 15:19:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh