« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NADAL POBIJEĐEN

Ivan Ljubičić izborio finale ATP turnira u Indian Wellsu

Ljubičić u finalu čeka boljega iz dvoboja Šveđanina Robina Soderlinga i Amerikanca Andya Roddicka

(Getty Images)
Više o

Ivan Ljubičić

,

ATP Indian Wells

Ivan Ljubičić igrat će u finalu ATP turnira u Indian Wellsu nakon polufinalne pobjede nad Španjolcem Rafaelom Nadalom 3:6, 6:4, 7:6 (1) za dva i pol sata igre.

Ljubičić će po prvi puta igrati u finalu jednog turnira iz Serije 1000, bodovni učinak s jednog turnira već mu je najveći u karijeri, a uspio je i drugi puta pobijediti Nadala u sedmom međusobnom dvoboju.

Za Ljubičića, koji je u petak proslavio 31. rođendan, stvari nisu dobro krenule u prvom setu u kojem je dvaput gubio servis. Spasonosnim se pokazao 11. gem drugoga seta, kada Ljubičić uzima Nadalov servis i poravnava na 1:1 u setovima, a i treći set počinje Ljubinim "breakom". Nadal je odmah uzvratio i odlučujući set je otišao do "tie-breaka" u kojem je Ljubičić izgubio prvi poen, a potom dobio sedam zaredom i slavio veliku pobjedu.

U Indian Wellsu je Ljubičić u četvrtfinalu dobio još jednoga vrhunskoga igrača, Srbina Novaka Đokovića, a u finalu čeka boljega iz dvoboja Šveđanina Robina Soderlinga i Amerikanca Andya Roddicka. S Roddickom ima omjer 3:7, a sa Soderlingom pozitivnih 3:2. (hina/metro-portal)

21.03.2010. 00:42:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh