« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Isinbajeva najbolja europska atletičarka

Blanka Vlašić četvrta

Jelena Isinbajeva, najbolja europska atletičarka
Jelena Isinbajeva, najbolja europska atletičarka (Reuters)
Više o

atletika

,

Blanka Vlašić

,

Jelena Isinbajeva

Svjetska rekorderka u skoku s motkom i olimpijska pobjednica Ruskinja Jelena Isinbajeva proglašena je najboljom europskom atletičarkom u izboru Europske atletske federacije (EAA) dok je prošlogodišnja slavljenica Blanka Vlašić ovoga puta zauzela četvrto mjesto.

Isinbajeva je ove godine upisala 10 pobjeda, tri puta rušila svjetski rekord i sve okrunila zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Pekingu s preskočenih 5.05 metara.

"Bila je ovo olimpijska godina i zbog toga sam bila dodatno motivirana. Olimpijsko zlato je bilo moj glavni cilj i sve sam podredila Pekingu," otkrila je 26-godišnja Ruskinja koja je po drugi put proglašena najboljom atletičarkom Starog kontinenta nakon 2005. godine.

Drugo mjesto u izboru u kojem su preko interneta sudjelovale članice EAA, mediji i sportska javnost pripalo je olimpijskoj pobjednici u bacanju koplja Čehinji Barbari Špotakovoj, dok je treća bila olimpijska pobjednica u skoku u vis Belgijanka Tia Hellebaut. Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić je usprkos 21 pobjedi od 23 natjecanja zauzela četvrto mjesto. Iza nje slijede Ruskinja Gulnara Samitova-Galkina (3.000m sa zaprekama), Britanka Christine Ohuruogu (400m), Turkinja Elvan Abeylegesse (5 i 10 km), Ruskinja Tatjana Lebedeva (dalj, troskok). (HINA)

01.10.2008. 18:48:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh