« Najave & Događanja
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PIVO I VESELJE

Irci danas slave St. Patrick's Day, a i u Zagrebu će biti veselo

Tradicionalno irski blagdan proširio se po svijetu, a prate ga glazba, ples i pozamašne količine piva

(Getty Images)
Više o

tvornica

,

pivo

,

Irska

,

Belfast Food

,

st. patrick's day

,

sv. patrik

,

Sax

Dan svetog Patricka u Irskoj se 17. ožujka  slavi već više od tisuću godina. Naime, biskup Patrik, koji je kao mladić otet iz rodnog Walesa i kao rob doveden u Irsku gdje se nakon bijega vratio i proširio kršćanstvo, prema legendi je umro na današnji dan 461. godine

Irci diljem svijeta Dan će obilježiti odjeveni u nešto zeleno, oboružani irskim zastavicama i ispijanjem pozamašnih količina piva, po mogućnosti crnog.

Sve će biti začinjeno irskim plesom i glazbom, a u Dublinu i drugim gradovima održat će se tradicionalna vesela parada.

Najveći irski nacionalni pra znik s odobravanjem je prihvaćen i od drugih zemalja i kultura pa se tako već gotovo tradicionalno obilježava u Hrvatskoj.

U Zagrebu će se organizirati nekoliko fešta, od Bundeka do Cvjetnog trga, a klubovi su se potrudili organizirati zanimljive koncerte s irskom glazbom.

Proslava je počela još 11. ožujka Irskim tjednom na Cvjetnom trgu, koji će trajati do 17. ožujka. Postavljena je zelena kućica u sklopu koje posjetitelji mogu uživati u pivu i irskom gulašu te kulturnom programu.

U KSETU vas večeras očekuje St. Patrick's Day slušaonica, a u Saxu James Cannon & The Sinners, Mac L'einn (od 20 sati)

Grupi Belfast Food na proslavi se možete pridružiti u prepunoj Tvornici 19. ožujka. Cijena ulaznice je 70 kuna u pretprodaji i 80 kuna na dan koncerta, a 2x2 možete osvojiti i na Metro portalu.

U Močvari vas 19. ožujka očekuju hitovi bendova kao što su Dubliners, Pogues, Dropkick Murphys, Flogging Molly, Real Mckenzies. 

17.03.2010. 08:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    marushka
    17.03.2010. 14:09
    Sretan St. Patrick's Day svima! =)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh