« Najave & Događanja
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
VELESAJAM

Interliber od 10. do 14. studenog, ulaz besplatan

Interliber 2010. trajat će pet dana, a knjige će izlagati 250 nakladnika iz osam zemalja

Interliber
Interliber (Goran Mehkek / CROPIX)
Više o

sajam knjiga

,

Interliber

,

zagreb-info

Tridesettreći međunarodni sajam knjiga i učila - Interliber održat će se u 5. i 6. paviljonu na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 10. do 14. studenoga, izjavila je danas na konferenciji za novinare direktorica ZV-a Mirela Bartolec. Napomenula je kako će sajam trajati pet dana, a na njem će svoje knjige izlagati 250 nakladnika iz osam zemalja.

Paviljoni će biti prepuni izlagača kao i prošle godine, rekao je voditelj projekta ZV-a Zoran Ušurić te dodao kako će mnogi nakladnici, osim na središnjoj pozornici, svoje knjige predstavljati i na vlastitu štandu. Napomenuo je kako je ulaz na Interliber besplatan te ocijenio kako očekuje više od sto tisuća posjetitelja.

Ušurić je istaknuo i kako je pristup ZV-a velikim i malim izdavačima isti te dodao kako im je u dogovoru omogućeno plaćanje sa zakašnjenjem od 90 dana. Dodao je kako je u šestom paviljonu, na sjevernoj strani, predviđen prostor za izložbe i radionice, koje su ove godine posvećene slikovnicama.

Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske Zdenko Ljevak istaknuo je kako ove godine nakladnici više nisu kritični prema upravi ZV-a te dodao kako bi ubuduće ta zajednica mogla biti i suorganizator Interlibera.

"Ove će godine prvi put na Interliberu biti nominirani kandidati za književnu nagradu 'Kiklop', koja se dodjeljuje na sajmu knjiga u Puli", rekao je. Napomenuo je kako bi ZV mogao sljedeće godine promijeniti paviljone za izložbeni prostor knjiga.

Na ovogodišnjem Interliberu svoje će knjige izlagati nakladnici iz Austrije, BiH, Irana, Njemačke, SAD-a, Srbije, Velike Britanije i Sjeverne Irske te Hrvatske.

Sajam se može posjetiti od 9 do 19 sati, a u subotu i nedjelju do 21 sat. Interliber se održava pod pokroviteljstvom hrvatskog ministarstva kulture, a svečano će ga otvoriti u srijedu, u 11 sati, na pozornici u 6. paviljonu ministar kulture Božo Biškupić.(hina/metro-portal)

08.11.2010. 13:54:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh