« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SAJMOVI

INTERLIBER, 39. međunarodni sajam knjiga i učila 08. – 13. 11. 2016.

Za sve knjigoljupce tradicionalno se u studenom održava najomiljeniji sajam na Zagrebačkom velesajmu – INTERLIBER

Interliber tradicionalno privlači posjetitelje
Interliber tradicionalno privlači posjetitelje (ZV)
Više o

Zagrebački velesajam

,

izlagači

,

Interliber 2016

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti, znanja, sajam koji posjetitelji izrazito vole i koji se ne propušta.

Posjetitelje, kao i do sada očekuju puni paviljoni, sa preko 300 izlagača, novi naslovi i predstavljanja knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih knjiških zvijezda, razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, radionice, a to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6 te na izložbenim prostorima izlagača.

Ovogodišnja novost je otvaranje galerije paviljona 5 gdje će se u posebnim terminima održavati različite kreativne i edukativne radionice koje pripremaju naši izlagači. 

Kako bi svima olakšali boravak na Interliberu, posjetitelji će moći ostaviti knjige na posebnom mjestu u paviljonu 5 i 6 kojeg smo nazvali Knjižider, koji je ujedno i garderoba.

Posebno osmišljeni dodatni sadržaj Interlibera nosi naziv ZNANSTVENI KVART, a predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način. Inovacija Znanstvenog kvarta, zamišljena za popularizaciju znanosti, prošle godine odškrinula je vrata na zabavan način u svijet znanosti. Ovaj puta posjetitelji će također moći sudjelovati u raznim interaktivnim pokusima i radionicama kao i poigrati se sa znanstveno-tehnološkim izlošcima. Znanstveni kvart organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom.

Pekinški sajam, jedan od najvećih sajmova knjiga u svijetu, ove godine organizira svoju promociju na sajmu Interliber te predstavljanje nove kineske književne zvijezde, knjiga recepata i kineske kulture. Od ostalih stranih izlagača ističemo i veći nastup srpskih nakladnika.

Svi značajniji domaći nakladnici predstavit će na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Interliber se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

U istom terminu održavaju se SAJAM MULTIMEDIJE te INOVA.

Više o svemu možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma www.zv.hr/interliber ili na službenoj facebook stranici Sajma www.facebook.com/sajaminterliber.zagreb

20.10.2016. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh