« Košarka
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
VELIKA ČAST

Ime Kobe u Americi i dalje sve popularnije

Danas preko deset tisuća djece rođene nakon 1996. nosi košarkaševo ime

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

Kobe Bryant

,

najpopularnije ime

Otkad je Kobe Bryant 1996. godine prvi put zakoračio na parkete NBA lige, Amerikanci su "poludjeli". Ime Kobe postalo je iznimno popularno diljem Sjedinjenih Država u 13 proteklih godina. U Bryantovoj rookie-sezoni nije bilo među tisuću najpopularnijih imena zavedenih u registru novorođenih dječaka.

Kad je košarkaš LA Lakersa, u kojima igra neprekidno od 1996. godine, prvi put s kalifornijskim sastavom osvojio NBA prsten 2000. godine, ime Kobe već se probilo u Top 200 najčešće uzimanih imena među novorođenom muškom djecom.

Niti danas Kobeovo ime ne prestaje biti omiljeni izbor stotinama mladih roditelja diljem SAD-a.

"Kad ime slavne osobe uđe na taj način u široku društvenu upotrebu, obično se to događa više zbog privlačnosti imena samog nego zbog ličnosti ili karizme popularne osobe. Kad je u pitanju Kobe Bryant, moguće je ipak da se radi o kombinaciji faktora. On je veliki šampion, a njegovo je ime razlučivo i dopadljivo", izjavila je Linda Rosenkrantz, suautorica knjige "Biblija dječjih imena", dodavši kako je ime Kobe popularno među mladim roditeljima neovisno o njihovu društvenom statusu, geografskom ili etničkom podrijetlu.

Sam je košarkaš vrlo ponosan. "Osjećam se uistinu počašćeno, jer to znači da me ljudi osjećaju na puno dublji način negoli je onaj isključivo sportski. U svakom slučaju, zbog toga se osjećam ugodno", dodao je Kobe Bryant. (totalsport)

15.02.2010. 17:53:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh