« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ČAČIĆ ZADOVOLJAN

HTS: Ispunjeni svi postavljeni ciljevi, hrvatski tenis 'cvjeta'

Pohvale su dobile sve strukture hrvatskoga tenisa, posebno priznanje istaknuto je za rad s mladima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

tenis

,

Radimir Čačić

,

HTS

,

Hrvatski teniski savez

Hrvatski teniski savez (HTS) u subotu je u Zagrebu održao Skupštinu na kojoj je istaknuto veliko zadovoljstvo pomacima napravljenim u radu svih segmenata koji se pod okriljem HTS-a brinu o razvoju tenisa.

"U prošlom razdoblju ispunili smo sve postavljene ciljeve", rekao je u uvodu predsjednik Radimir Čačić.

"Treba istaknuti uspješan rad s mlađim naraštajima, posebno osvajanje juniorskog Roland Garrosa u konkurenciji parova, što su učinili Marin Draganja i Dino Marcan, te osvajanje juniorskog Australian Opena u konkurenciji parova kod tenisačica, što je uspjelo Ajli Tomljanović. Uz to, prošla godina donijela nam je još jedan svjetski uspjeh u Davis Cupu, jer smo ostvarili plasman u polufinale", rekao je Čačić, pohvalivši i Zbor teniskih trenera, regionalne saveze i klubove, bez kojih razvoj juniorskog tenisa ne bi bio moguć. Istaknut je i veliki ugled koji Hrvatski teniski savez ima u Međunarodnom teniskom savezu i organizaciji Tennis Europe.

O operativnom dijelu pregled je dala izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić, naglasivši da Stručni odbor te trenerska i sudačka organizacija izvrsno rade te je vidljiv veliki napredak. Govoreći o financijskom izvještaju za 2009. godinu istaknuta je stabilnost prihoda HTS-a unatoč teškoj situaciji.

Usvojene su i tri promjene Statuta, a minutom šutnje odana je počast Jozi Ivičeviću, nekadašnjem potpredsjedniku Hrvatskog teniskog saveza, koji je preminuo prošlog tjedna. (hina/metro-portal)

08.05.2010. 17:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh