« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

HSLS: Za Maksimir, protiv referenduma

Oporbene stranke sve su glasnije u osudi premještanja Dinamova stadiona s Maksimira na Kajzericu

Referendum bi trebao biti održan krajem svibnja
Referendum bi trebao biti održan krajem svibnja (Josip Bistrović)
Više o

HSLS

,

dinamov stadion

,

Makismir

,

Kajzerica

,

Darinko Kosor

HSLS zalaže se za gradnju Dinamova stadiona u Maksimiru, po modelu javno-privatnog partnerstva za oko 130 milijuna eura.

- Protivimo se gradnji stadiona na Kajzerici kao i referendumu na kojemu bi građani po najavi gradonačelnika Milana Bandića trebali odlučiti jesu li za gradnju Dinamovog stadiona u Maksimiru ili za gradnju alternativnog stadiona na Kajzerici - rekao je jučer predsjednik gradskog HSLS-a Darinko Kosor.

Stanogradnja?‘Ako netko pak kalkulira s lokacijom Maksimir kao građevinskom zonom, da ruši stadion i izgradi zgrade i nebodere, to bi bilo protiv svih prostornih planiranja u zadnjih 100 godina u Zagrebu’, rekao je predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darinko Kosor. 

- Mi smo za lokaciju Maksimir, mislim da je velika većina građana Zagreba za tu lokaciju, a ne treba zanemariti ni stav nogometnog kluba Dinamo i navijača, koji su se jasno o tome opredijelili - rekao je Kosor i dodao da žele da se odluka što prije donese, te daju potporu gradonačelniku kako bi se krenulo u gradnju i za dvije godine izgradio stadion u Maksimiru.

Naveo je da su za gradnju stadiona po modelu javno-privatnog partnerstva, jer neće u većem dijelu opterećivati proračun grada koji je ionako u velikim zaduženjima od preko milijardu eura.
Rekao je da sama gradnja stadiona u Maksimiru prema nekim ponudama košta od 120 do 130 milijuna eura te da su protiv gradnje pomoćnog stadiona na Kajzerici, pa se u javnosti barata s ciframa od 250 milijuna eura.  (METRO)

13.05.2008. 00:49:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh