« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Hrvatski jedriličari spremni za nastupe

Kljaković-Gašpić - Jedva čekam start

Hrvatski 49-er na jednom od treninga
Hrvatski 49-er na jednom od treninga (AFP)
Više o

Pavle Kostov

,

Petar Cupać

,

klasa Finn

,

Ivan Kljaković Gašpić

,

49-er

Zbog svečanog otvaranja Igra u olimpijskoj marini u Qingdau bio je prilično miran dan. Polovica hrvatske flote je otputovala je u Peking, dok su ostali današnji dan iskoristili za zasluženi odmor.

Od dvije hrvatske posade koje su ostale u marini na moru su bili samo Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u. Odjedrili su trening regatu s još osam posada po vjetru snage pet - šest čvorova. Beijing Official Broadcaster (BOB) je iskoristio tu trening regatu za pokusni televizijski prijenos jedrenja. BOB će svaki dan uživo prenositi natjecanje s polja A, koje je najbliže kopnu, dok će sa preostala četiri polja donositi sažetke.

Olimpijska regata sutra počinje, a prve će isploviti klase Yngling i Finn. Ivan Kljaković Gašpić u klasi Finn danas je uzeo dan odmora, izašao iz olimpijskog sela kako bi se malo odmaknuo od svega prije nego što sutra isplovi na start svojih prvih Olimpijskih igara.

"Prošlih dana svi smo zajedno trenirali, uglavnom najviše brzinu. Zadovoljan sam brzinom, dobar je to predznak, no naravno treba pričekati regatu, jer brzina bez kvalitetno iskorištenih pozicija i situacija ne znači sama po sebi ništa, tako da treba odjedriti regatu do kraja. Odgovara mi da startamo što prije, veselim se početku regate," kazao je Kljaković Gašpić.

Favorit broj jedan, jedno od najvećih imena uopće na cijeloj olimpijskoj regati, je Britanac Ben Ainslie - peterostruki svjetski prvak klase Finn, zlatni u klasi Finn na OI 2004., zlatni u klasi Laser na OI 2000., te brončani u klasi Laser na OI 1996. Svoju prvu olimpijsku medalju osvojio je s 19 godina. (HINA)

08.08.2008. 19:21:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh