« Ostali sportovi
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
SP U SLOVENIJI

Hrvatski četverac na pariće osvojio broncu

Branitelji naslova prvaka sa prošlog SP-a u Aucklandu na cilj su došli u vremenu od 5:42.82 minuta, no to je bilo dovoljno tek za broncu

Fotografija vijesti
Više o

veslanje

,

SP veslanje

,

četverac na pariće

Naš četverac na pariće u sastavu David Šain, Valent i Martin Sinković i Damir Martin osvojio je brončano odličje na Svjetskom veslačkom prvenstvu na Bledu u Slovenijii, piše Hina.

Branitelji naslova prvaka sa prošlog SP-a u Aucklandu na cilj su došli u vremenu od 5:42.82 minuta, no to je bilo dovoljno tek za broncu. Naš četverac je imao spori start, i na 500 i na 1000 metara staze su bili tek peti s zaostatkom od po dvije i pol sekunde za tada vodećim Nijemcima. Nakon 1000 metara hrvatska posada ipak diže ritam i prelazi na treću poziciju, koju zadržavaju dokraja jer ih četvertoplasirani Poljaci nisu mogli stići, a vodeći Australci i Nijemci su daleko odmakli.

Borba za zlato je bila uzbudljiva jer su pobijedili Australci (5:39.31), koji su na samom kraju utrke za 25 stotinki sekunde pretekli srebrne Nijemce (5:39.56). Njemačka posada je posve popustila u zadnjim metrima, u cilj su ušli malo postrance i tako izgubili zlato. Peto mjesto su osvojili Rusi, koji su vodili nakon prvih 500 metara, dok su šesti bili Talijani.

Bronca četverca na pariće je prva hrvatska medalja na prvenstvu u Bledu, a naša najbolja veslačka posada je osigurala i nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, koji je ipak glavni cilj veslača trenera Nikole Bralića.

03.09.2011. 14:32:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh