« Rukomet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
OI 2012.

Hrvatska u skupini sa Španjolskom, Danskom i Srbijom

"Mi moramo gledati samo sebe, zanima me naša igra posebno u prve tri utakmice, najprije Danska pa Španjolska pa Koreja", rekao je izbornik Goluža

Fotografija vijesti
Više o

Hrvatska rukometna reprezentacija

,

OI 2012.

,

Olimpijske igre u Londonu

,

Slavko Goluža

Ždrijeb u Londonu odlučio je da će hrvatski rukometaši igrat će u skupini B zajedno sa Španjolskom, Mađarskom, Srbijom, Danskom i Južnom Korejom, dok će naše djevojke igrati u skupini A zajedno sa Rusijom, Crnom Gorom, Velikom Britanijom, Brazilom i Angolom, prenosi Hina.

Djevojkama će ovo biti prvi nastup, dok je muška reprezentacija osvojila jedina dva zlata u momčadskim sportovima na ljetnim OI do sad za Hrvatsku. Nakon ždrijeba, nešto su bolje prošle djevojke no na Olimpijskim igrama nema loše reprezentacije.

"Na ždrijeb ne možemo utjecati i zato sam rekao da me ždrijeb ne interesira previše. Takav je kakav je, naša skupina je malo teža od druge, ali to nije presudno. Mi moramo gledati samo sebe, zanima me naša igra posebno u prve tri utakmice, najprije Danska pa Španjolska pa Koreja. No najviše moramo biti koncentrirani na četvrtfinale, tu ne smije biti pogreške. Trebamo se dobro pripremiti, vremena je dovoljno i ako nas zaobiđu ozljede mislim da možemo daleko. Moramo vjerovati u sebe. Nikad nismo imali lagan ždrijeb i od svojih igrača očekujem da pokažu borbenost, onda će biti sve kako treba," rekao je izbornik Slavko Goluža.

U četvrtfinale će se plasirati prve četiri ekipe iz svake skupine. Rukometni turnir na OI traje od 28. srpnja do 6. kolovoza.

RUKOMETAŠI:

SKUPINA A: Francuska, Švedska, Island, Velika Britanija, Argentina, Tunis

SKUPINA B: Španjolska, HRVATSKA, Mađarska, Srbija, Danska, Južna Koreja

RUKOMETAŠICE:

SKUPINA A: Crna Gora, Rusija, HRVATSKA, Velika Britanija, Brazil, Angola

SKUPINA B: Norveška, Španjolska, Danska, Francuska, Švedska, Južna Koreja

30.05.2012. 22:52:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh