« Rukomet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
SP rukomet

Hrvatska razvalila Kuvajt

Očekivano lagana pobjeda hrvatskih rukometaša

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Dugandžić/CROPIX)
Više o

SP u rukometu

,

Hrvatska Kuvajt rukomet

U susretu drugog kola B skupine Svjetskog rukometnog prvenstva reprezentacija Hrvatske je u Splitu u dvorani Spaladium Arena pred 8.000 gledatelja pobijedila Kuvajt 40:21 (22:13).

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Goran Šprem sa osam i Ivan Čupić sa šest pogodaka.

Nakon dva kola u vodstvu B skupine nalaze se Hrvatska, Španjolska i Švedska sa po četiri boda, dok Kuvajt, Južna Koreja i Kuba nemaju niti jedan bod.

U susretu trećeg kola hrvatsku vrstu u ponedjeljak u 20.30 sati očekuje susret protiv Kube.

HRVATSKA - KUVAJT 40:21 (22:13)

Split. Dvorana Spaladium Arena - 8.000 gledatelja; Suci: Elmoamli i Shaban (oba Egipat)

HRVATSKA: Losert, Alilović; Šprem 8, Hrvatin, Duvnjak 4, Lacković 4, Zrnić 5 (1), Vori 3, Špoljarić, Metličić 2, Buntić 5, T. Valčić 2, Čupić 6 (1), Anušić 1

KUVAJT: Husain, Al Khalidi; Al Shatti, Sanqour, H. Al Shamari 2, Mohammad , Al Qallaf 5, Al Theyab 1, Al Gharaballi 5, Al Anezi 1, Ahmad, Al Otaibi 2, Al Hajeri 2, Abdulredha 1 (1), F. Al Shamari 2

SEDMERCI: Hrvatska 3 (2), Kuvajt 2 (1)

ISKLJUČENJA: Hrvatska - 10 minute, Kuvajt - 18 minuta

Kao što se i očekivalo hrvatska reprezentacija je rutinski odradila posao protiv Kuvajta. U trećem međusobnom susretu upisali smo i treću pobjedu i to treću uvjerljivu. Četverostruki azijski prvak jednostavno nije bio dostojan protivnik i od prve minute utakmice bilo je samo pitanje s koliko će razlike "pakleni" ispratiti suparnika. Na koncu su odabranici Line Červara slavili sa 19 pogodaka viška.

Červar je ovu utakmicu iskoristio kako bi odmorio Ivana Balića, ali i isprobao neke stvari uoči nadolazećih susreta. Tako su hrvatski rukometaši isprobali tri vrste obrane (5-1, 6.0, 3-2-1), a Červar je pružio priliku praktički svim igračima. Nisu nastupili jedino Balić i Mateo Hrvatin.

Manjih problema hrvatska reprezentacija je imala tek na otvaranju utakmice. Obrana je djelovala usporena i nedovoljno agresivna, pa su Kuvajćani u prvih 14 minuta držali rezultatski priključak. No, tada je hrvatska reprezentacija ubacila u višu brzinu, obrana je zaigrala daleko čvršće i od 8:7 bježimo na 12:7. Potom je prednost samo rasla. Na koncu poluvremena Hrvatska je imala devet pogodaka viška (22:13), a u nastavku utakmice je prednost narasla na konačnih plus 19 (40:21).

Na koncu bio je to tek jači trening. Slično će biti i sutra kada hrvatske rukometaše očekuje ogled protiv Kube, što nudi priliku da se uoči ključnih susreta protiv Švedske i Španjolske stvari postave na pravo mjesto. (hina/metro-portal)

 

18.01.2009. 22:39:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh