« Rukomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NE PONOVILO SE

Hrvatska protiv Islanda jedva uzela bod

Na početku drugog kruga Europskog prvenstva hrvatski su rukometaši s Islanđanima prikazali blijedu igru i s teškoćom odigrali utakmicu koja je završila 26:26

(Getty Images)
Više o

rukomet

,

europsko prvenstvo

,

Lino Červar

,

Island

U današnjem susretu 1. kola skupine I drugog kruga Europskog prvenstva za rukometaše Hrvatska je protiv Islanda odigrala neodlučeno 26-26 (12-15). Hrvatska je i dalje neporažena na EP, te ima realne izglede za plasman u polufinale, jer je u drugi krug natjecanja prenijela maksimalna četiri boda.

Hrvatski rukometaši odigrali su još jednu izjednačenu utakmicu, koja je ponovno odlučivana u samoj završnici. Prvo poluvrijeme ostat će upamćeno po lošoj igri Hrvatske u obrani. Utakmica je do 15. minute bila izjednačena, a onda su Islanđani sa igračem više došli do prednosti od dva gola 8-6. Do 24. minute prednost Islanda se povećala na četiri gola, i tu su prednost Islanđani održavali do poluvremena, a tek je Vori udarcem u zadnjoj sekundi smanjio zaostatak na tri pogotka.

Hrvati su dobro krenuli u drugi dio, Buntić je sa dva pogotka smanjio zaostatak na 14-15, ali Island je do 37. minute ponovno napravio prednost od četiri gola. Island je tu prednost držao do posljednjih deset minuta utakmice, a Hrvati su priključak uhvatili u 56. minuti kada je rezultat izjedančen na 23-23.

Nakon toga ponovno se utakmica odvijala po principu "gol za gol", Hrvati su tri puta vodili, ali Islanđani su se uvijek vraćali. U tim trenucima dva gola je zabio Duvnjak, a jednog Tonči Valčić.

Posljednji napad imali su naši rukometaši, ali Islanđani su se dobro branili, pa je tek u posljednjim sekundama Valčić uspio uputiti udarac, ali je vratar Islanđana obranio. U utorak Hrvatska igra protiv Austrije. (hina/metro-portal)

HRVATSKA: Alilović, Balić 3, Duvnjak 2, Lacković, Zrnić 3, Kopljar 2, Vori 3, Gojun, Vuković, Mataija, Buntić 3, Valčić 3, Štrlek 1, Čupić 5 (5), Musa 1, Čarapina.

ISLAND: Gustavsson, H. Gudmundsson, Svavarsson, Geirsson, Palmarsson 2, Ingimundarson 1, Hallgrimsson, Atlason 2, Sigurdsson, Gudjonsson 6 (4), Stefansson 7, Asgeirsson, Petersson 3, Jakobsson, Gunnarsson 5, O. Gudmundsson.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Island 16 minuta s igračem manje.

SEDMERCI: Hrvatska 5-6, Island 4-4.

GLEDATELJA: 6.800

SUCI: Horaček i Novotny (Češka).


25.01.2010. 17:57:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh