« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
davis cup

Hrvatska povela 2:0 nakon prvog dana Davis Cupa

U dva maratonska meča Karlović i Čilić pokazali mentalnu snagu i poveli protiv Amerikanaca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Sebelic/CROPIX)
Više o

Marin Čilić

,

Ivo Karlović

,

Davis Cup

,

Hrvatska SAD

Nakon prvog dana četvrtfinalnog dvoboja Svjetske skupine Davis Cupa, koji se igra u Poreču, Hrvatska vodi protiv SAD-a sa 2-0. Prvi bod Hrvatskoj donio je Ivo Karlović koji je nakon 3 sata i 37 minuta igre pobijedio Jamesa Blakea sa 6-7 (5), 4-6, 6-3, 7-6 (3), 7-5, a potom je Marin Čilić bio bolji od Mardyja Fisha sa 4-6, 6-3, 6-7 (3), 6-1, 8-6. Dvoboj koji je počeo u 16 sati, završio je u 01,00 sat iza ponoći.

U prvom meču iako je gubio sa 0-2 u setovima Karlović je uspio napraviti preokret i donijeti važan bod Hrvatskoj. Karlović je nakon meča istaknuo kako ovu pobjedu smatra "kao jednu od najdražih i najvažnijih u karijeri".

"Nakon prva dva seta svašta mi je prošlo kroz glavu, no nije mi pala koncentracija, opustio sam se i počeo igrati bolje. Upravo iz tog razloga sam sretan jer sam na kraju ipak pobijedio i donio prvi bod reprezentaciji", kazao je Karlović dodavši kako se slaže s tvrdnjom koju je prije njega izrekao Blake da je u četvrtom setu odigrao sjajan tie-break.

Dvoboj Marina Čilića i Mardyja Fisha također je okončan nakon pet setova i 4 sata i 23 minute igre.

U prvom setu Čilića nije služio prvi servis (samo 42 posto), te nije niti jednom bio blizu breaku, pa nije ni čudo što je Fish dobio sa 6-4.

Nakon toga potpuno druga slika, Čilić čak tri puta oduzima servis protivniku poravnava na 1-1 u setovima, a potom opet teška borba u trećem setu. Nitko ne uspijeva oduzeti servis, pa odluka pada u tie-breaku. Tu je Amerikanac bio koncentriraniji i dobio je treći set.

Čilić se prošetao kroz četvrti set sa 6-1, napravio je tri breaka, a na svoj servis izgubio je samo dva poena.

U odlučujućem setu igrači su držali svoje servise sve do osmog gema, kada je Čilić napravio break i poveo 5-3, te je na svoj servis trebao okončati meč. No, nije uspio. Fish je ubrzo došao do vodstva 40-0. Čilić je spasio jednu break loptu, ali potom je uslijedila jedna sporna sudačka odluka i Čilić je izgubio servis, a potom je Blake poravnao na 5-5.

Konačna odluka stigla je u 14. gemu, Čilić je na servis protivnika stigao do vodstva 40-0 i uspio je dobiti peti set sa 8-6, te tako donio drugi bod Hrvatskoj.

U subotu je na rasporedu igra parova u 15,30 sati. Hrvatski izbornik Goran Prpić je za dvoboj parova prijavio Ivu Karlovića i Lovra Zovku, dok će za SAD igrati prvi par svijeta braća Bob i Mike Bryan.

HRVATSKA - SAD 2:0

Ivo Karlović (Hrv) - James Blake (SAD) 6-7 (5), 4-6, 6-3, 7-6 (3), 7-5

Marin Čilić (Hrv) - Mardy Fish (SAD) 4-6, 6-3, 6-7 (3), 6-1, 8-6

Izvor: Hina

11.07.2009. 07:39:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh