« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
FDK ZAGREB

Hrvatska po prvi puta na SP-u u ultimate frizbiju

Počele su pripreme za Svjetsko klupsko ultimate frizbi prvenstvo koje će se održati u Pragu

(FDK Zagreb)
Više o

rekreacija

,

Flying disc klub Zagreb

,

ultimate frizbi

,

frizbi u Zagrebu

,

rekreativni sport u zagrebu

Pripreme za Svjetsko klupsko ultimate frizbi prvenstvo (WUCC; World Ultimate Club Championship) u punom su jeku.

Flying Disc Klub Zagreb udružio se s klubom 'B-Bears' iz Austrije te će pod zagrebačkim imenom svoje snage na terenu odmjeravati s najboljim klupskim momčadima iz cijelog svijeta.

Prvenstvo će se održati ove godine u Pragu od 3.-10. srpnja te će okupiti 37 momčadi u mixed diviziji (žene i muškarci), koja je ujedno i divizija u kojoj se FDK Zagreb natječe.

Momčad je započela s intenzivnom serijom treninga i prijateljskih utakmica kako bi se što bolje pripremila za svoje prvo prvenstvo.

Slijedi intenzivan dvodnevni trening u Strmcu 17. i 18.04. na terenima NK Sava Strmec na kojem će osim FDKZ tima sudjelovati i tim iz Slovenije (FRIZMI) koji će također nastupiti na prvenstvu, te novoosnovani klubovi iz Karlovca (FDKK) i iz Srbije.

Tijekom vikenda će se također odigrati osobito atraktivna utakmica starih rivala FDK Zagreb i FRIZMI-ja (Slo), ovaj put posebno začinjena odlaskom na Svjetsko prvenstvo što za obje momčadi predstavlja velik izazov.

Najava ostalih događanja

Nakon vikenda u Strmcu u sklopu priprema slijedi i Prvo otvoreno prvenstvo Hrvatske u Bujama 12. i 13. lipnja 2010. gdje će uz hrvatske predstavnike, FDK Zagreb, FDK Karlovac i Rio Frizbi (Rijeka) igrati i nekoliko timova iz susjednih zemalja. Osim kampova, FDKZ će biti sudionik nekoliko turnira u Austriji, Sloveniji i Mađarskoj, na kojima se uspješno natječe od samog osnivanja kluba.

Što je ultimate frizbi?Ultimate frizbi je brz i atraktivan sport, baziran na fair-playu, kojeg zajedno igraju muškarci i žene. Pored sportskog nadmetanja i natjecateljskog duha, ultimate potiče poštovanje i dijalog među igračima (Spirit Of The Game), što mu daje dimenziju više u odnosu na ostale sportove. Na terenu podijeljenom na 3 dijela (dvije gol zone i središnji dio), igraju dvije momčadi, a cilj igre je zabiti što više golova, tj. uhvatiti disk u protivničkoj gol zoni.


15.04.2010. 14:36:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh