« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PUŠIONA

Hrvatska izgubila od Grčke i ide kući

U grupi smo bili nominalni favoriti, no groznom igrom uspjeli smo skupiti tri poraza i otići kući prije četvrtfinala

Prvi puta u povijesti nismo u četvrtfinalu EP
Više o

košarkaška reprezentacija

,

Hrvatska-Grčka

,

EP u košarci

Posljednja utakmica na Europskom prvenstvu bila je ona petog kola skupine C u kojoj je hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila od Grčke 74:69, i na taj način nije uspjela ostvariti plasman u drugi krug.

Iako su nakon jučerašnje utakmice s BiH igrači najavljivali kvalitetniji i borbeniji pristup, bilanca je tri poraza i samo dvije pobjede, što nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja.Ovo je prvi puta u povijesti da Hrvatska nije ušla u četvrtfinale EP.

Najviše su koševa postigli Stanko Barać i Marko Popović, po 14, s tim da je Barać dodao 6 skokova, a Pop četiri asistencije, a samo je još Tomić bio dvoznamenkast s 10 koševa.

Kod Grka, koji su na prvenstvo stigli bez sedam standardnih prvotimaca, najviše su pokazali Fotsis i Vasileiadis sa 17 koševa.

Poslije utakmice kapetan Popović je hrabro izašao pred kamere, preuzeo krivicu na sebe i ispričao se navijačima. Potez pravog sportaša, definitivno, a izbornik se ponovno skrivao od novinara i pokazao da nije dorastao svom poslu ni u jednom segmentu.


 


05.09.2011. 19:59:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh