« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
Davis Cup

Hrvatska - Brazil 2:0

Mario Ančić pobijedio Thomaza Belluccija, a Karlović Alvesa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Ivanov/CROPIX)
Više o

Mario Ančić

,

Ivo Karlović

,

Davis Cup

,

Hrvatska-Brazil

,

Thiago Alves

,

Thomazo Bellucci

Teniska reprezentacija Hrvatske povela je sa 1:0 u kvalifikacijskom susretu za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa protiv Brazila.

U prvom susretu naš drugi reket Mario Ančić je sa 6-2, 7-6 (4), 7-6 (3) pobijedio prvog Brazilskog tenisača Thomaza Belluccija.

Nastup u dvorani Sportskog centra Višnjik u Zadru bilo je prvo pojavljivanje Marija Ančića na teniskim terenima nakon duže stanke zbog bolesti i to se najbolje vidjelo u susretu protiv neugodnog Brazilca. Dok je imao snage, Mario je lakoćom dobio prvi set sa 6-2 i najavio da je puno kvalitetniji igrač od Belluccija s kojim u karijeri nikada nije igrao.

U drugom setu Brazilac je odlično servirao, a Mario imao slab postotak prvog servisa pa se taj dio susreta, kojeg je Ančić dobio u razigravanju sa 7-4, igrao gotovo sat vremena.

U trećem setu Mario je u šestoj igri napravio "break", ali tu prednost nije uspio održati do kraja dvoboja. Nakon što kod 5-2 na servis Brazilca nije iskoristio meč-loptu, pri vodstvu 5-3, kada je servirao za meč, Ančić je prvi puta u meču izgubio igru na svoj početni udarac. Oba igrača su do kraja trećega seta držala svoj servis, te se o pobjedniku ponovno odlučivalo u "tie-breaku". I ponovno je uspješniji bio naš igrač koji je odlučujuću igru riješio u svoju korist sa 7-3, te nakon dva sata i 36 minuta igre donio prvi bod Hrvatskoj.

U drugom susretu naš prvi reket Ivo Karlović, koji je trenutno 14. igrač na ATP ljestvici pobjedio je Brazilca Thiaga Alvesa koji je na toj ljestvici 127. tenisač svijeta. Karlović je Alvesa pobijedio onako kako on to obično radi -  rezultatom 7:6, 7:6, 7:5. (Metro portal)

19.09.2008. 22:02:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh