« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PROJEKT CVJETNI

Horvatinčić ponovno gradi, aktivisti pozivaju na dežurstvo

Bura oko projekta Cvjetni i garaže u Varšavskoj stišala se prije 20-ak dana, a Tomislavu Horvatinčiću nije dugo trebalo da ponovno počne s gradnjom

Varšavska Cvjetni
Varšavska Cvjetni (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

Hoto grupa

,

Tomislav Horvatinčić

,

projekt cvjetni

,

varšavska prosvjed

,

Veliki božićni sajam knjiga

Nije dugo trebalo da se gradnja na trgovačkom centru Hoto grupe Tomislava Horvatinčića nastave. Tako radnici nastavljaju s poslovima punom parom.

Saznali su to i aktivisti iz udruga Pravo na Grad i Zelena Akcija, zbog čega su pozvali građane na cjelonoćno dežurstvo u Varšavskoj ulici s početkom u 22 sata, prenosi Jutarnji list.

>> Udruge: imovinsko-pravni odnosi u Varšavskoj nisu riješeni

Podsjetimo, prosvjednici u Varšavskoj ulici su 18. lipnja uklonili šatore u kojima su danonoćno dežurali mjesec dana kako bi spriječili radove na ulazno-izlaznoj rampi u spornu garažu. Tada su najavili novu fazu kampanje usmjerenu prema institucijama koje bi trebale "pravno raščistiti stvar do kraja".

Teodor Celakoski iz Prava na grad tada je rekao da se iz Varšavske odlazi privremeno, a bilo kakav početak radova shvatit će se kao provokacija i poticaj za masovne prosvjede te blokiranje ulaska u gradilište na Ilici. Rekao je i da nisu sigurni da će tada više moći kontrolirati situaciju.

09.07.2010. 18:42:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh