« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Holding se kući za 16 milijuna eura

Nevjerojatnu cijenu trebao bi platiti za zgradu Erste banke u Vukovarskoj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ankica Vrdoljak / CROPIX)
Više o

Slobodan Ljubičić

,

Zagrebački holding

Zagrebački holding želio bi riješiti problem raspršenosti svojih podružnica po gradu kupovinom zgrade u neposrednoj blizini Poglavarstva. I to bi bilo posve jasno da se ne radi o tvrtki koja upravlja stotinama tisuća kvadrata u Zagrebu, a uz to je dužna sitnicu od gotovo jedne milijarde eura.

Šef Holdinga Slobodan Ljubičić pokušava objasniti kako se radi o vrlo povoljnoj cijeni za visokvalitetno opremljen prostor, jer „zna se da bankari dobro uređuju prostore“. Na stranu činjenica da desetak tvrtki na istom mjestu teško može zadovoljiti svoje potrebe sadašnjim uređenjem i rasporedom prostorija, jer kada se malo bolje pogleda, cijena kvadrata u toj zgradi dosegla je vrtoglavih 6 tisuća eura.

No, kako Grad ima zemlju nasuprot Poglavarstva, za vjerovati je da se za 16 milijuna eura može izgraditi zgrada koja bi bila dovoljno reprezentativna i ujedno funkcionalna.

Ali, kako govore izvori Jutarnjeg lista, planira se izgradnja još 16 katova na toj istoj zgradi, što bi značilo da se Ljubičić s mešetarenja nekretninama odlučio prebaciti u građevinare.

05.08.2008. 00:24:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh