« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec

HND dao punu potporu novinarima Radija 101

Novinari ni u jednoj redakciji u Hrvatskoj ne zaslužuju i ne smiju ostati bez isplaćenih plaća, smatraju u HND-u

Novinari Radija 101
Novinari Radija 101 (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

HND

,

štrajk

,

Radio 101

,

novinari

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) izrazilo je danas potporu "pravednim zahtjevima novinara zagrebačkog Radija 101 da - ako ne može drukčije - i štrajkom prisile poslodavca da poštuje potpisani ugovor o mirenju". Na Radiju 101 već drugi dan štrajka oko 90 posto urednika, novinara i drugih zaposlenika jer plaće kasne već nekoliko mjeseci, a doprinosi na plaće nisu uplaćeni gotovo godinu dana, kažu u HND-u.

U novinarskoj udruzi smatraju kako za rješenje nagomilanih financijskih i programskih problema na radiju nije dovoljno samo poštovati dogovor koji su u procesu mirenja svojedobno postigli poslodavac i sindikat Radija 101, no ispunjenje tog dogovora svakako je potrebno kako bi Radio 101 ponovno emitirao.

Novinari ni u jednoj redakciji u Hrvatskoj ne zaslužuju i ne smiju ostati bez isplaćenih plaća. Radio 101 kultni je radio koji je imao i ima goleme zasluge u promicanju bitnih demokratskih vrijednosti u hrvatskom društvu i vrlo je važno sačuvati ga, poručuje u priopćenju predsjednik HND-a Zdenko Duka. (hina/metro-portal)

02.12.2010. 15:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh