« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DIO ZAGREBA BEZ GRIJANJA

HEP Toplinarstvo: Počela četvrta faza zamjene magistralnog vrelovoda

Budući da se radovi ne mogu izvesti bez povremenih i sporadičnih prekida u isporuci toplinske energije, potrošači se mole za strpljenje i razumijevanje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

HEP-Toplinarstvo

,

grijanje

,

magistralni vrelovod

HEP-Toplinarstvo danas započinje četvrtu fazu zamjene magistralnih vrelovoda centraliziranog toplinskog sustava u Zagrebu, a ovogodišnji će radovi obuhvaćati zamjenu oko 5,4 kilometra vrelovodne trase u nekoliko zagrebačkih naselja, izvijestili su iz HEP-Toplinarstva.

Tijekom protekle tri godine u Zagrebu je zamijenjeno oko 14,5 kilometara postojeće vrelovodne trase, a ovogodišnji radovi obuhvaćaju zamjenu približno 5,4 kilometra vrelovoda u naseljima Savica, Sigečica, Folnegovićevo, Kruge, Vrbik, Martinovka, Trnsko, Siget, Dugave, Travno, Trešnjevka te u Heinzelovoj ulici kod Veterinarskog fakulteta.

Revitalizacijom magistralnih vrelovoda obuhvaćene su najstarije dionice vrelovodne mreže, stare i više od 45 godina, odnosno dijelovi mreže na kojima se najčešće događaju kvarovi i puknuća cijevi, navode iz HEP-Toplinarstva. Budući da se radovi ne mogu izvesti bez povremenih prekida u isporuci toplinske energije, iz HEP-Toplinarstva mole potrošače za strpljenje i razumijevanje.

Napominju kako će o prekidima isporuke toplinske energije pravovremeno obavještavati potrošače putem medija, a u slučaju da se prekid odnosi na manji broj objekata, postavljat će obavijesti na oglasne ploče zgrada. Radovi će biti završeni najkasnije do 15. rujna 2010., kada započinje razdoblje spremnosti za novu ogrjevnu sezonu, navode iz HEP-Toplinarstva iz kojeg napominju i kako u Zagrebu toplinskom energijom opskrbljuje 101.759 kućanstava i 4.553 poslovna prostora.

Projekt zamjene magistralnih vrelovoda provodi se u razdoblju od 2006. do 2010. godine, a obuhvaća revitalizaciju ukupno 20,5 kilometara postojeće vrelovodne trase u Zagrebu, 7,2 kilometara revitalizacije postojeće trase u Osijeku, kao i izgradnju 2,5 kilometra novog vrelovoda u Osijeku. Revitalizacija vrelovodne mreže financira se iz kredita Svjetske banke te dijelom iz vlastitih ulaganja HEP-Toplinarstva, navodi se u priopćenju. (hina/metro-portal)

07.04.2010. 17:42:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh