« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PRIPREMA ZA ZIMU

HEP sutra počinje sa sezonom grijanja

Nova ogrjevna sezona službeno počinje u četvrtak, 15. rujna u gradovima Zagrebu, Velikoj Gorici, Zaprešiću, Samoboru, Osijeku i Sisku

Fotografija vijesti
Više o

HEP-Toplinarstvo

,

sezona grijanja

HEP-Toplinarstvo danas je izvijestilo da nova ogrjevna sezona službeno počinje u četvrtak, 15. rujna za približno 116.000 kućanstava i 6.000 poslovnih prostora u gradovima Zagrebu, Velikoj Gorici, Zaprešiću, Samoboru, Osijeku i Sisku gdje će započeti s isporukom toplinske energije za grijanje kada se za to ostvare vremenski uvjeti.

Nakon 15. rujna, svakodnevno će se pratiti vanjske dnevne temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda, poručili su iz HEP-Toplinarstva i naglasili da su već trebali biti završeni svi popravci i zamjene dotrajalih radijatora i cijevnih razvoda na unutrašnjim instalacijama grijanja koje izvan ogrjevne sezone provode potrošači toplinske energije, kako bi djelatnici HEP-Toplinarstva mogli pravovremeno napuniti sustav pogonskom vodom i odzračiti ga.

"Kada se ostvare vremenski uvjeti, grijanje će se moći uključiti samo u onim zgradama koje su spremne za preuzimanje toplinske energije, odnosno u kojima su završeni svi radovi na unutrašnjim instalacijama grijanja", stoji u priopćenju.

Direktor HEP-Toplinarstva Robert Krklec zamolio je potrošače da što prije završe započete radove na unutrašnjim instalacijama grijanja i da ne planiraju nove sve do 15. svibnja 2012., kad ogrjevna sezona završava.

"Podsjećamo upravitelje i predstavnike suvlasnika onih stambenih zgrada u kojima su se izvan ogrjevne sezone izvodili radovi na instalacijama grijanja da nam dostave pisanu potvrdu o uspješnom završetku svih radova. Također, napominjemo da potrošači koji imaju dugovanja za isporučenu toplinsku energiju, ista što prije trebaju podmiriti", naveo je.

HEP-Toplinarstvo podsjeća da je i ove godine izvan sezone grijanja provelo redovne remonte toplinskih stanica, vrelovodne i parovodne mreže te je pripremilo toplinski sustav za predstojeću ogrjevnu sezonu i zahvaljuje svim kupcima toplinske energije strpljenju i razumijevanju tijekom trajanja radova na toplinskom sustavu.

14.09.2011. 12:24:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh