« Ostali sportovi
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
SILVERSTONE

Hamiltonu pole position na VN Velike Britanije

Ostaje vidjeti je li Mercedesov bolid konačno sposoban odličnu brzinu iz kvalifikacija prenijeti u samu utrku

Prvi na startu, koji li će biti na cilju
Prvi na startu, koji li će biti na cilju (Arhiva)
Više o

Lewis Hamilton

,

Silverstone

,

pole position

,

VN Velike Britanije

Lewis Hamilton u bolidu McLarena dominirao je treninzima i kvalifikacijama, te je najbržim vremenom osvojio pole position na startu VN Velike Britanije na stazi u Silverstoneu. Tako je Hamilton odličnom vožnjom na domaćoj stazi razgalio čak 90.000 gledatelja na tribinama tijekom kvalifikacija.

Ostaje vidjeti je li Mercedesov bolid konačno sposoban odličnu brzinu iz kvalifikacija prenijeti u samu utrku, jer to mu do sada ove sezone nije polazilo za rukom. Red Bullov bolid je i pored toga što zauzima drugi startni red glavni favorit za pobjedu, jer mu konfiguracija brzih zavoja na Silverstoneu savršeno odgovara.

Naravno najviše šanse za pobjedu ipak se daje Sebastian Vettelu koji u Red Bull bolidu starta treći ispred svog momčadskog kolege Webbera četvrtog na startu, ali na njega kladioničari ne daju dobre izglede za pobjedu, osobito što je u međuvremenu Webber obznanio kako iduće godine neće više voziti bolide Formule 1. Paul di Resta u Force India sasvim sigurno je jako zadovoljan visokim petim startnim mjestom.

Ugodno je iznenadio i Daniel Ricciardo koj je svoj bolid Toro Rosso dotjerao do šeste startne pozicije. Sutil starta sedmi, a Romain Grosjean i Kimi Raikkonen u Lotusima startaju osmi i deseti.

Ferrari se jako mučio tijekom kvalifikacija na Silverstoneu tako da starta tek deseti i sasvim sigurno s te startne pozicije nema šanse u samoj utrci, to opet znači još veći zaostatak u ukupnom poretku vozača u borbi za ovogodišnju titulu.

Više pročitajte na portalu automania.hr

30.06.2013. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh