« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Hamilton prvi u Hockenheimu

Britanski vozač pobijedio četvrti puta ove sezone

Fotografija vijesti
Više o

F1

,

Lewis Hamilton

,

Hockenheim

,

Nelsinho Piquet

Pole position Hamilton je iskoristio za odvajanje od konkurencije na samom startu utrke, no nesreća Tima Glocka u 35. krugu na stazu je dovela safety car i trka je, zapravo, počela ispočetka. Jurnjavu u boxove Hamilton je iskoristio prilično dobro i krenuo dalje kao peti, dok je aktualni svjetski prvak Kimi Raikkonen.

Ledeni Finac trebao je sačekati da mehaničari završe s klupskim kolegom Massom, pa se vratio na stazu kao tek 12., no do kraja utrke pokazao je zašto je prošle godine osvojio titulu i stigao do šestog mjesta. Moćna mašina McLaren Mercedesa Hamiltona je dovela do prvog mjesta, s tim da ga je Heikko Kovalainen pošteno propustio, a nije morao. Najveću bitku vodio je s Robertom Kubicom u BMW-u, no i Poljak je morao popustiti u borbi za šesto mjesto. 

Massu je lagano izgurao u jednom zavoju, stigavši tako na drugo mjesto 11 krugova prije kraja, na novim gumama, koje su bile vjerojatno najveći adut u borbi protiv iznenađujućeg lidera, novog brazilskog aduta Nelsinha Piqueta. Sin višestrukog prvaka ostvario je plasman karijere stigavši ipak na kraju drugi, a možda bi i zakomplicirao stvar da nije išao na krajnje riskantnu varijantu jednog ulaska u box.

Slijedeća utrka vozi se za 14 dana na Hungaroringu za Veliku nagradu Mađarske.

Poredak vozača nakon VN Njemačke:

Lewis Hamilton, McLaren Mercedes 58 bodova
Felipe Massa, Ferrari 54 boda
Kimmi Raikkonen, Ferrari 51 bodova

20.07.2008. 23:52:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh