« Auto-moto
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca

‘Gusjenica’ na humanitarnom putu

Citroënovi oldtimeri obišli su Hrvatsku skupljajući pomoć za ljude smanjene intelektualne sposobnosti

Ljubitelji oldtimera plemenitom su gestom pomogli udrugama
Ljubitelji oldtimera plemenitom su gestom pomogli udrugama
Više o

Gusjenica Raid

,

Citroën 2 CV

,

Spaček

,

Citroën Dyana

,

humanitarni put

Gusjenica Raid je i ove godine zauzela istaknuto mjesto u humanitarnom radu. Naime, Citroënovi 2 CV (Spaček), Dyana i drugi modeli krenuli su na put dug 2000 km oko Hrvatske s ciljem skupljanja humanitarne pomoći u gradovima koje su obišli.

Ona je namijenjena radu udruga za promicanje inkluzije u Osijeku i Slavonskom Brodu koje okupljaju ljude smanjene intelektualne sposobnosti, osmišljavaju im svakodnevicu i podržavaju u samostalnom životu. Budući da udruge imaju poteškoća zbog nedostatka sredstava, Gusjenica Raid je u organizaciji Citroën kluba Osijek i 2 CV kluba Slavonski Brod krenula na put kako bi im putem sponzora pomogla u radu.

GusjeničariOvogodišnji ‘gusjeničari’ bili su Silvio Stilinović, vođa puta, Denis Čugura, Mirko Bilešić-Gumeni, Božidar Krajnović, Zlatko Lendvaj i Tomislav Sulić, Zlatko Lončarić, Rene Kordić, Mario Kompar i Vlado Grgić. 

Put je ‘gusjeničare’ u starim 2 CV vozilima i novom C6, pomoći Citroëna Hrvatske, kao pratećem vozilu, vodio iz Osijeka i Slavonskog Broda, prema Sisku, odakle su krenuli do Knina. Preko Dinare, Mosora, Sinja, Zagvozda i Vrgorca, izbila je Gusjenica na Ploče i Jadransko more. Brzo se stiglo do Dubrovnika, a odatle se krenulo prema Solinu. Noćilo se na Kozjaku, pa vozilo do Gospića. Dionica šumskim putevima preko Velebita i Male Kapele, dosta je naškodila autima, ali ih nije slomila...

Kratki odmor u Delnicama i put pod kotače u Samobor. Preko Marije Bistrice i Novog Marofa, stiglo se u Varaždin. Vozilo se Podravskom magistralom, preko Papuka i onda stiglo na na trg u Slavonskom Brodu.  Predstavnik glavnog pokrovitelja, ĐĐ Montaže, Darko Katić i ‘gusjeničari’ uručili su Klubu i ček od 20.000 kn, skupljenih za njih. Nedjelja je bila rezervirana za susret sa štićenicima Udruge za promicanje inkluzije u Osijeku, kako bi se i njima uručio ček od 20.000 kuna. (BD) 

12.06.2008. 00:46:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh