« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
plinara

Građanima nećemo uvoditi redukcije plina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

ruski plin

,

nestašica plina

,

redukcije plina

,

gradska plinara

,

Davor Šestan

Opskrba prirodnim plinom zaštićenih potrošača - kućanstava, bolnica, vrtića i slično na području Zagreba je normalna, a privredni subjekti su, shodno naputku Vlade, obavješteni o nužnosti smanjenja potrošnje i njenom spuštanju na minimum, doznaje se danas u Gradskoj plinari Zagreb.

"Za zaštićene potrošače, kućanstva, bolnice, škole, vrtiće i sl. situacija je apsolutno nepromijenjena i dobava plina za njih je normalna", izjavio je glasnogovornik Gradske plinare Zagreb Davor Šestan.

Svi privredni subjekti su pak, nakon Vladine Odluke o proglašenju kriznog stanja u opskrbi prirodnim plinom, obaviješteni o nužnosti smanjenja potrošnje na tehnološki minimun.

Vlada je jučerašnjom odlukom uvela peti stupanj redukcija i svi veliki potrošači izravno priključeni na transportni plinski sustav su na tehnološkom minimumu, a lokalnim je distributerima naređeno da, u skladu s kategorizacijom potrošača, krenu sa smanjenjem isporuka privrednim subjektima priključenim na distribucijski sustav.

Privredni subjekti upozoreni su na odluku Vlade i potrebu da potrošnju svedu na minimum, kažu u Gradskoj plinari Zagreb.

Gradska plinara Zagreb prirodnim plinom na području Zagreba, Zaprešića, Velike Gorice te općina Brdovec, Pušća, Marija Gorica i Dubravica opskrbljuje oko 240 tisuća kućanstava, a na njenoj je distribucijskoj mreži i oko 150 velikih potrošača plina iz kategorije gospodarstva.

Proteklih, hladnih dana potrošnja prirodnog plina na distribucijskom području Gradske plinare iznosila je oko 3,6 milijuna prostornih metara dnevno, a iz Plinare ponavljaju svoj poziv za štednjom plina.

Apeliramo na kućanstva i sve korisnike plina da se odgovorno ponašaju prema plinu. Ako se u stanovima temperatura grijanja spusti samo za jedan stupanj Celzijevih ostvaruje se ušteda u potrošnji plina od 6 posto, što će građani osjetiti i na svom računu, a osjetit će se i u ukupnoj potrošnji, naglašava Šestan. (hina/metro-portal)

08.01.2009. 14:20:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh