« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
Zdrav život

Građani su zadovoljni kvalitetom življenja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

kvaliteta življenja

,

Uwe Gregorius

,

Siemens

Više od 70 posto stanovnika hrvatskih gradova zadovoljno je kvalitetom svog života te smatra da živi kvalitetnije od domaćeg prosjeka, dok je u svjetskim velegradovima taj prosjek znatno niži, oko 44 posto.

Glavni problemi gradskog stanovništva u Hrvatskoj su promet, kruti otpad, nedostatna infrastruktura te manjak strategije razvoja grada, na što presudno utječu manjak financijskih sredstava i politički okviri.

Rezultati su to primijenjenog istraživanja o urbanim izazovima provedenog u osam hrvatskih gradova: Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeku, Zadru, Dubrovniku, Puli i Varaždinu, koje su predstavili autori Dragan Bagić i Mladen Vedriš na ekonomskom forumu ‘Gradovi budućnosti’.

‘Stanovnici urbanih područja u Hrvatskoj i širom svijeta žele i zaslužuju visoku kvalitetu života, za što je nužno osigurati dovoljne zalihe energije, upravljati vodovodom i odvodnjom te osigurati kvalitetnu prometnu infrastrukturu i sigurnost’, kazao je na forumu Uwe Gregorius, predsjednik Uprave Siemensa.   (EPEHA)

05.06.2008. 05:56:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh