« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

Godišnjica smrti Ivana Supeka

Više o

ivan supek

U povodu godišnjice smrti Ivana Supeka jučer su prijatelji i poštovatelji toga istaknutoga hrvatskog znanstvenika i humanista iz ‘Hrvatske akademske udruge Split - čovjek nadasve’ podsjetili na Supekov rad i djelovanje, najavivši izdavanje knjige ‘Tako je govorio Ivan Supek’.

To će biti izbor iz Supekovih djela, a rezultat je rada pet autora, dobrih poznavatelja njegova rada, rekao je akademik Vladimir Stipetić. ‘Supek je moralna vertikala društva kroz šezdeset godina djelovanja, od studentskih dana i djelovanja kroz mirotvorstvo do borbe protiv nuklearne opasnosti’, napomenuo je Stipetić, dodavši kako je svrha tu veliku ličnost, neponovljivu na ovim prostorima, predstaviti budućim generacijama i ukazati na uzore i ideale iza kojih treba stajati.

Za don Ivana Grubišića, Ivan Supek bio je moralna, duhovna i intelektualna vertikala, čovjek koji svoju ‘biografiju’ nije prilagođavao novim izazovima, kao što ni svoj kredo nije vezao uz ideologije. Neka knjiga bude nadahnuće da ‘pokušamo učiniti nemoguće’, rekao je Grubišić.

Izaslanstvo HAZU-a jučer je položilo vijenac na Supekov grob na Mirogoju, odavši tako počast tom velikanu, mirotvorcu i vizionaru. (METRO)

06.03.2008. 02:20:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh