« Ostali sportovi
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
NAJAVE

Formula E - spektakl u Marakešu uz prijenos na Eurosportu

Prve dvije utrke u Kini bile su prepune onoga što ljubitelji auto utrka najviše vole - pretjecanja, izlijetanja, sudaranja i iznad svega prave borbe

Spektakl u Marakeshu
Spektakl u Marakeshu (Eurosport)
Više o

Eurosport

,

Formula E

,

Marakesh

Nakon posjete Rick's caffeu u Casablanci u Maroku, najbolji vozači formule E stižu južnije u Marakeš gdje će se ove subote, 13. siječnja, voziti treća utrka četvrtog prvenstva Formule E 2017/18. Oni koji su gledali prve dvije, prije mjesec dana iz Hong Konga, znaju što ih očekuje.

Prve dvije utrke u Kini bile su prepune onoga što ljubitelji auto utrka najviše vole - pretjecanja, izlijetanja, sudaranja i iznad svega prave borbe. Iako se radi o gradskim stazama, uskim i kratkim, F E je građena i koncipirana na način koji vraća nekadašnje uzbuđenje pravih auto utrka.

Od 20 vozača u Formuli E, svi su materijal za F1, bilo da su bili vrlo jaki u najjačim svjetskim utrkama, kao Nick Heidfeld, Jean Eric Vergne, Nelson Piquet jr, Sebastien Buemi ili Kamui Kobajaši, ili njihovo vrijeme tek dolazi kao što su Mitch Evans, Oliver Turvey ili Maro Engel.

U prvoj utrci u Hong Kongu je briljirao Britanac Sam Bird, a druga je imala neočekivane preokrete. Prvo se, dva kruga prije cilja, na stazi izvrtio vodeći Edoardo Mortara pa je ciljem prvi prošao Daniel Abt i proslavio pobjedu. Onda je Audijev vozač diskvalificiran zbog tehničkih nepravilnosti i pobjedu je preuzeo mladi Šveđanin Felix Rosenquist.

Kvalifikacije su u subotu u 16:00, a utrka u 17:00 na Eurosportu 1.

11.01.2018. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh