« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina
DOGOVORENO

Formula 1 ipak se ne raspada

Postignuti kompromis nalaže smanjenje sredstava na razinu iz početka '90-ih kroz dvogodišnji period

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Formula 1

,

F1

,

Max Mosley

,

FIA

,

raspad Formule 1

Momčadi Formule 1 danas su postigle dogovor s predsjednikom Međunarodne automobilističke federacije Maxom Mosleyjem čime su okončane pretpostavke o mogućem osnivanju paralenog natjecanja koje ne bi bilo pod okriljem FIA-e, a kojim su 'prijetile' pobunjene momčadi.

"Neće biti nikakvog razlaza. I dalje ćemo imati jedno Svjetsko prvenstvo Formule 1. No, dogovorili smo se glede smanjenja troškova, što znači da bi u roku od dvije godine trebali doći na razinu iz ranih 90-ih", izjavio je Max Mosley. Također, nakon sastanka Svjetskog vijeća za sportska natjecanja FIA-e u Parizu, Mosley je objavio da se na izborima koji bi trebali biti u listopadu neće kandidirati za mjesto predsjednika FIA-e na čijem je od 1993. godine.

To ukratko znači da sljedeće sezone u Formuli 1 možemo očekivati Ferrari, McLaren-Mercedes, Brawn GP, BMW-Sauber, Renault, Toyotu, Red Bull i Toro Rosso, te da će pravila natjecanja biti ista kao i ove sezone.

Vodeće momčadi bile su u sukobu sa Mosleyjem prvenstveno zbog novih pravila prema kojima bi morale pristati na ograničenje svojih proračuna na 40 milijuna funti no na njih su pristali samo Williams i Force India, dok su ostale ekipe predlagale da se smanjenje proračuna odvija u više sezona, a do današnjeg dogovora i ozbiljno prijetile odlaskom, odnosno 'uništenjem' Formule 1.

Izvor: Hina

24.06.2009. 14:43:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh