« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
148 IZLAGAČA

"Floraart" od 26. do 31. svibnja na Bundeku

Četrdeset i peta Međunarodna vrtna izložba "Floraart" održavat će se na prostoru zagrebačkog Bundeka, a ulaz na izložbu bit će besplatan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tomislav Serdar/CROPIX)
Više o

Bundek

,

cvijeće

,

Floraart

Najavio je da će "Floraart", 25. svibnja u 19,30 sati, otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na izložbi se predstavlja 148 izlagača iz Hrvatske i 15 iz Austrije, Belgije, Danske, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Slovenije.

Na više od trideset hektara otvorenog i više od dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora građani će moći razgledati veliku izložbu ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenja, umjetnog cvijeća, ukrasne keramike i sličnog.

Tijekom izložbe održat će se stručna predavanja, prezentacije, kreativne radionice te zabavni program. Od posebnih događaja, održat će se i tradicionalno natjecanje "Hrvatskog KUP-a florista" i međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća. Tijekom održavanja izložbe bit će predstavljeni i nagrađeni vrtovi.

Ove godine, po prvi put, na izložbi će biti predstavljen Hrvatski projekt "Lijepa naša Sava", kojemu je svrha zaštita i promocija rijeke Save, rekao je Toljan. Istaknuo je da je za djecu uređeno novo igralište na istočnom dijelu Bundeka, koje je prilagođeno i djeci s posebnim potrebama. Toljan je također najavio kako se iduće godine planira dio "Floraarta" održavati i u paviljonima Zagrebačkog velesajma.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić novinarima je izjavio da će održavanje "Floraarta" Grad Zagreb stajati 2,5 milijuna kuna, te da se nastojalo uštedjeti 10 do 15 posto. Istaknuo je da činjenica što je broj izlagača gotovo na razini prošle godine znači da se dobro radi. (hina/metro-portal)

20.05.2010. 15:00:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh