« Zagreb
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
NAJAVE

Festival svjetla Zagreb 2018.

Na Vranicanijevoj poljani ponovno će biti instalacija jajeta, a sve će biti začinjeno sa svjetlom i vrhunskim svjetlosnim efektima

Festival svjetla Zagreb 2018.
Festival svjetla Zagreb 2018. (Festival svjetla)
Više o

Zagreb

,

Festival svjetla Zagreb

Kulturno-umjetnički projekt "Festival svjetla Zagreb 2018." održat će se od 15. do 18. ožujka na 19 lokacija povijesne gradske jezgre s atraktivnim audiovizualnim instalacijama i projekcijama.

Osim atrija i Galerije Klovićevih dvora, koji su lani bili okosnica cijelog festivala, projektu su se priključili i Muzej grada Zagreba, Hrvatski institut za povijest, ali i glumci koji će uz kip Antuna Gustava Matoša recitirati njegove stihove. Na Vranicanijevoj poljani ponovno će biti instalacija jajeta, a sve će biti začinjeno sa svjetlom i vrhunskim svjetlosnim efektima.

Festival će se još održavati u tunelu Grič, Art parku, Tomićevoj ulici, kuli Lotrščak, Vranicanijevoj poljani, parku Grič, platou Gradec,  Jezuitskom trgu, Opatičkoj ulici, Vrazovom šetalištu, dječjem igralištu na Dubravkinom putu, ljetnoj pozornici Tuškanac i na Tuškancu.

U Art parku će postaviti vinograde na obroncima ispod Strossmayerovog šetališta gdje su nekad bili gradski vinogradi, što malo ljudi zna, pa će se svjetlosnom instalacijom vratiti u taj dio zagrebačke povijesti.

Tema Festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu te će stoga svaka od 19 lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave koje će se održavati od 18 do 23 sata. Ulaz na sve programe je besplatan, a više možete saznati na službenim stranicama Festivala svjetla.

11.03.2018. 14:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh