« Zagreb
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
DOĐITE

Festival Svijet na tanjuru po treći put na Europskom trgu

Gastro putovanje započinje 31.8. u Hrvatskoj, u 18h, a posjetitelji će imati priliku besplatno probati istarski specijalitet - tjesteninu s tartufima

Svijet na tanjuru - 10 dana delicija
Svijet na tanjuru - 10 dana delicija (Dobra vibra)
Više o

festival

,

Europski trg

,

Svijet u tanjuru

Europski trg u Zagrebu od 31.8. do 10.9. postat će dom 3. festivala svjetske kuhinje „Svijet na tanjuru". Ova gurmanska manifestacija u organizaciji Dobre Vibre uz ponudu delicija iz cijeloga svijeta donosi brojna iznenađenja. Putovanje tradicionalno započinje domaćom hrvatskom kuhinjom, a zatim nas put okusa vodi od Dalekog istoka pa sve do egzotičnog juga.

U jedanaest festivalskih dana posjetitelji će imati priliku probati specijalitete 18 zemalja iz čitavog svijeta. Duh Mediterana i talijanske kuhinje donosi Restoran Cantina, za ljubitelje churrosa i salse tu je Taste of Cuba, a kakvog je okusa torta Medovik i što je to chebureki pokazat će Nacionalna zajednica Rusa Hrvatske. Specijalitete Dalekog istoka donose Ginger Sushi, Umami, Curry Bowl i Royal India. Pravi američki burger nudit će Meat District, a najbolje tacose u gradu imat će Pani. Delicija Libanesi otkrit će što su to fattoush i tabuli. Svoje kulinarske vještine pokazat će i Restoran Makedonski Merak, Boršč, Wurst Bar Harmica, Poffertjes i drugi.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, program će biti popraćen raznolikim kulturno-zabavnim programom. Posjetitelji svih uzrasta moći će uživati u ritmu južnoameričkih plesova, razbijanju pinjate, crtanju indijskih mandala, a u večernjim satima očekuje ih bogat glazbeni program. Oni malo hrabriji imat će priliku ukrasiti svoje tijelo kanom ili se okušati u korejskim borilačkim vještinama.

Gatro putovanje započinje 31.8. u Hrvatskoj, u 18h. Posjetitelji će imati priliku besplatno probati istarski specijalitet - tjesteninu s tartufima koju će pripremati Juice Box i Aurelia tjestenina. Otvorenje festivala bit će popraćeno i nastupom folklornih skupina te ženskim tamburaškim sastavom.

Nakratko se 1.9. selimo u Rusiju na reviju narodnih nošnji te nastupe zbora „Rjabinuška" i benda Rade Šerbedžije „Zapadni kolodvor".

Na dan Sjeverne i Južne Amerike pjevat ćemo meksičke pjesme i naučiti kako se pleše u Venezueli. 4.9. putujemo u Beč gdje nas čeka večer valcera i klasične glazbe!

Sudjelujte u nagradnom natječaju Qatar Airwaysa, „Going Places Together", i pokažite da ste pravi svjetski putnik! Marljivo posjećujte zemlje na festivalu i osvojite dvije povratne karte za destinaciju iz snova!

Za ovo putovanje oko svijeta nije potrebna putovnica, već samo dobro raspoloženje i želja za ukusnom hranom! Vidimo se na Europskom trgu! 

Sve detaljne informacije možete saznati na službenoj Facebook stranici festivala:

26.08.2017. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh