« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
F1

Ferrari Raikkonenu dao lakši bolid

Razlog je prilagodba KERS sustava jer je Raikkonen teži od Masse.

(Corbis)
Više o

Formula 1

,

F1

,

Ferrari

,

Kimi Raikkonen

,

Felipe Massa

,

novi bolid

,

KERS sustav

Ferrari je odlučio olakšati Kimiju Raikkonenu pa mu je za VN Španjolske, koja se održava u nedjelju, namijenio lakši bolid.

 

Ferrari je objavio da će prvak Formule 1 iz 2007., koji je zadnji put pobijedio u Barceloni prije godinu dana, dobiti lakši bolid od svog momčadskog kolege Brazilca Felipea Masse.

"Razlog zašto će samo Raikkonen imati lakši bolid je taj što je on teži od Masse pa je stoga veći izazov prilagoditi dodatnu težinu KERS sustava na njegovom bolidu", pojašnjava se na web stranicama Ferrarija.

Ferrari, kojem je ovo najgori početak sezone bez bodova dok na VN Bahrainu Raikkonen nije završio na šestom mjestu, dodaje da sigurnost vozača nije kompromitirana te da je bolid prošao obavezan test.

Novi KERS sustav, koji vozačima daje snažan potisak pristiskom na gumb, teži između 25 i 30kg i do sada ga je koristilo samo nekoliko momčadi, među kojima Ferrari.

Bolidi ne smiju biti lakši od 605kg tijekom trke i vozači koriste balast, koji može biti uklonjen da bi se postigla idealna distribucija i ravnoteža i da bi ih se "podiglo" do legalnog minimuma. (hina/metro-portal)

06.05.2009. 17:15:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh