« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina
KORAK DO RASKOLA

Ferrari odlazi iz Formule 1 ako zažive nova pravila

Iako napetost i prijetnje traju već neko vrijeme čini se da Ferrari ovaj put 'misli ozbiljno'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Formula 1

,

Ferrari

,

Max Mosley

,

FIA

,

raskol u Formuli 1

Ferrari je u petak objavio da sljedeće sezone neće sudjelovati u natjecanjima Formule 1 ako ne dođe do promjene pravila, a isti stav potvrdile su i momčadi Red Bull i Toro Rosso što jasno pokazuje da je unatoč FIA-inoj objavi liste momčadi za iduću sezonu, raskol još uvijek moguć.

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) danas je objavila popis od 13 momčadi koje će sudjelovati u Svjetskom prvenstvu Formule 1 sljedeće sezone. Osim deset postojećih, u Formulu 1 ulaze još tri momčadi, Campos Grand Prix iz Španjolske, USF1 iz SAD, te britanski Manor Grand Prix.

Prema novim pravilima momčadi moraju pristati na ograničenje proračuna na 40 milijuna funti, a oni koji na to pristanu mogu računati na veću slobodu kad su u pitanju tehnička rješanja za bolide. Nove uvjete do sada su prihvatile samo dvije momčadi (Williams i Force India), dok su ostale ekipe predale uvjetne prijave za sljedeću sezonu, tražeći da se smanjenje troškova odvija postupno.

Osam momčadi trenutno je u sukobu s predsjednikom FIA-e Maxom Mosleyjem zbog čega je održavanje sezone još uvijek upitno.

Izvor: Hina

12.06.2009. 22:05:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh